maanantaina, toukokuuta 31

Bodybuilding by Joachim Ladefoged

"The world of bodybuilding is, for some, a surreal vaudeville slideshow. For its participants it is a passionate way of life. To be a bodybuilder you have to be fanatical about your body, you have to be egoistic and narcissistic, because the mirror is all we have. A sprinter has the clock, a weightlifter has the iron, but we only have the mirror. But what fascinates me most is that I can sculpt my body to be exactly as I want it to be. Through the months and years of training there have been many sacrifices; no alcohol, no sweets and no fatty foods... etc." Joachim Ladefoged, photographer. Käykäähän tsekkaamassa Ladefogedin hienoja bodykuvia, jotka löytyvät osoitteesta www.joachimladefoged.com valikosta "photo essays" --> "bodybuilding".

sunnuntaina, toukokuuta 30

Uusia kuvia

Otatinpa nyt sitten kuitenkin tänään uudet kehokuvat, vaikka keho ei parhaimmassa mahdollisessa kunnossa olekaan. Laitan ne jossain vaiheessa myös kehosivuille, mutta tähän hätään ainoastaan blogikävijöille. Olkaapa hyvät!

Keskipainokaavio

Olen lisännyt nähtäville keskipainokaavion, josta lienee helpompi seurata dieetin (keskipainon) edistymistä näin graafisessa muodossa yhdestä paikasta kuin yksittäisistä raporteista. Kaavio löytyy sivupalkista dieettiraporttilinkkien listasta (viimeisenä) ja pyrin päivittämään sen aina uusien raporttien yhteydessä.

10. dieettivkon tulokset

Ravintokcal/vrk: 1369 kcal Liikuntakcal/vrk: 406 kcal Saldo: 963 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 287 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 9580 Liikuntakcal/vko: 2843 Saldo: 6737 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 2013 kcal/vko) Keskimääräinen makroravinnekoostumus:

  • prot 32,5 E% (111 g)
  • hh 40,4 E% (138 g)
  • rasva 27,1 E% (41 g)
Keskiarvopaino 10. dieettivkon alussa: 56,3 kg Keskiarvopaino 10. dieettivkon lopussa: 56,3 kg Saldo: 0 kg Pudotus dieetin alusta (10 dvkoa) 3,0 kg Ylin paino: 56,9 kg (lauantai) Alin paino: 55,9 kg (keskiviikko) Erotus: -1,0 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,285 kg Todellinen pudotus: 0 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: +0,285 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (10 dvkoa) 3,100 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (10 dvkoa) 3,0 kg Saldo: +0,1 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 25 min Liikuntaan kulutettu aika/kerta: 1 h 29 min Eipä tämä tilanne kokonaisuutena mitenkään erityisen huonolta näytä kun laskennallisen ja toteutuneen pudotuksen ero on ainoastaan 100 grammaa. Ero edellisviikkoon on toki huikea ja ehkäpä siksi tuntuu, että takapakkia on tullut oikein olan takaa. Näitä syitä onkin tullut jo puitua aikaisemmissa viesteissä, vaikkakin nyt kokonaisuuden nähtyäni aloin epäillä josko edellisviikko on ollut jotenkin poikkeuksellinen lähinnä kehon nestetasapainon osalta (kuiva keho). Noh, mene ja tiedä, ensi viikko näyttänee missä mennään, jos vaan onnistun pitämään syömiset ja liikunnat tavoitetasolla. Näitä poikkeuspäiviähän saattaa muutama matkan vuoksi olla luvassa. Liikuntojen osalta olikin positiivinen yllätys, että pääsin tohon 2800 kcalrin tavoitteeseen kahdesta lepopäivästä huolimatta. Ensin ajattelin sen johtuneen hieman korkeammalla olleista sykkeistä, mutta liikuntaan kulutettu aika näyttää olevan aivan tavallisissa lukemissa. Tämä tarkoittaa tietenkin kestoltaan pidempiä liikuntakertoja (1,5 h/kerta).

lauantaina, toukokuuta 29

Latinalainen totuus

If you only knew the power of the dark side. "You do not know the power of the Dark Side." There are two possibilities: you are a Star Wars geek, or you are unreasoningly scary. Which Weird Latin Phrase Are You?
brought to you by Quizilla Heh, Star Warsista en tiedä mitään.

Höpinöitä

Äh, tänään olisi ollut mahdollisuus ottaa kuvia, mutta en nähnyt siinä itse tässä kunnossa mitään järkeä. Viime viikon tapahtumat ovat saaneet myös kehon jokseenkin sekaisin ja nyt on varmasti parempi antaa tilanteen rauhoittua. Paino on noussut kilon, vatsalihakset hävinneet jonnekin nestepöhön alle samoin kuin käsissä jo mukavasti pullottaneet suonet. Ts. olen sikaturvoksissa ja olo on sen mukainen (sekä fyysinen että psyykkinen). Turvotus johtunee viikon suurista hiilarimääristä (karkkia, leipää, huoltsikkasafkaa jne.), vähäisiksi jääneistä unista, liikkumattomuudesta ja henkisestä stressitilasta, joka on taatusti heittänyt taas kortisolilukemat taivaisiin (<-- hyvästi viimeisetkin fileet :(). Ei ollenkaan hyvä tilanne dieetin tässä vaiheessa. Jotenkin täytyisi nyt irtautua tästä suosta ettei tämä muodostu koko dieetin uhaksi ja käännekohdaksi. I`m still working on it! ;) Hieman kuitenkin huolettaa todennäköisesti ensi viikolle osuva kaksipäiväinen ulkomaan työmatka, jolloin ei rutiineista ole tietoakaan kun en pysty itse paljoa vaikuttamaan päivien kulkuun. Mutta eipä murehdita sitä vielä. Kuten olen jo useaan otteeseen mainostanutkin niin dieetti on sujunut yleensä ottaen hyvin eikä ajatuksia keskeyttämisestä ole ollut. Ei ole nytkään, vaikka pieniä vastoinkäymisiä onkin eli näillä näkymin dieetti jatkuu vielä 6 viikkoa. Oikeastaan hieman kauhistuttaa se, että aikaa on enää noin vähän enkä ole vielä lähelläkään tavoitteita. Täytyy myöntää, että mielessä on käynyt ajatus dieetin venyttämisestä, mutta toistaiseksi olen yrittänyt parhaani mukaan sivuttaa tämän ajatuksen. En sano, että se olisi täysin poissuljettu mahdollisuus, mutta katsotaan nyt ensin nämä jäljellä olevat 6 viikkoa loppuun. Tässä vaiheessa lienee myös normaalia ajatella hieman tulevaa; mitä dieetin jälkeen? Heh, outoa on, että dieetillä sitä aina halajaa lisää massaa ja massalla dieetille. Näin nytkin eli massanhakuprojekti jo siintää silmissä. Olenpa jo alustavasti päättänyt metodistakin, jolla aion hankkeeni toteuttaa. Kyseessä on jälleen kerran kokeilu, jonka vaikutuksia itseeni haluan testata. Palaan aiheeseen tarkemmin siinä vaiheessa kun se alkaa olla ajankohtaista. Nyt on aika kerätä salikamppeet kokoon ja lähteä katsomaan mitä tämä poikkeuksellinen viikko ja kaksi "lepopäivää" ovat saaneet aikaan! Toivottavasti ei mitään suurempaa tuhoa... Ainiin, ensi viikon jälkeen on takana kuusi tehokasta treeniviikkoa ja kahdeksan kiertoa, joten seuraava viikko meneekin sitten palautellen.

perjantaina, toukokuuta 28

Kommentointi

Wesley valitteli vieraskirjassa ettei kommentointi oikein ota onnistuakseen. Itseltäni homma onnistui vieraskirjaan kirjaamieni ohjeiden mukaisesti. Onnistuuko samalla metodilla muilta? Testaisiko joku ystävällinen henkilö asiaa, pliis, niin tiedän pelittääkö systeemi vai ei. Jos ei pelitä tai tuntuu muuten järjettömän hankalalta niin vaihdan takaisin Haloscanin kommentointisysteemiin. Mielelläni pitäisin kuitenkin tämän Bloggerin oman, koska uusista viesteistä tulee ilmoitus sähköpostiini, jolloin pystyn nopeammin reagoimaan kommentteihin. Laittakaahan mielipiteitä ja kommentteja koskien kommentteja! ;) Kiitollisna Hermis :)

Töks töks

"Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus". Kyseinen lause on jäänyt mieleen jostain lukion psykologian tunnilta, ja aina silloin tällöin se realisoituu omassa elämässä; sitä tajuaa, kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kun yhdellä elämän osa-alueella tökkii niin se kummasti pistää tökkimään myös muilla alueilla, myös niillä, joilla ei ole suoranaisesti mitään tekemistä varsinaisen asian kanssa. Kuluva viikko on ollut selkeästi "töks-töks" -viikko. Kaikki alkoi työasioista ja vähitellen homma on siitä sitten levinnyt muihin juttuihin. Onneksi mitään suurempaa fyysistä oiretta unettomuutta lukuunottamatta ei ole vielä ilmennyt ja yritänkin pyristellä koko tilanteesta jotenkin eroon ennenkuin näin käy. Eniten tietysti harmittaa, että suhteellisen hyvin sujunut dieettikin on joutunut jonkinlaiseen alamäkeen; syömiset ovat syvältä ja treenit nyt olosuhteiden pakosta muutamia päiviä jäissä. Kohtapuoliin starttaan työmatkalle ja sieltä tänään illansuussa kotiuduttuani aion rauhoittaa viikonlopun viikon aikana ilmenneiden asioiden pohtimiseen. Jälleen kerran on syytä laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja miettiä mikä tässä elämässä on itselleni tärkeintä. On aika palauttaa mieleen kuinka elämää eletään itseä eikä muita varten. Ihanaa viikonlopun alun odottelua! Muistakaa elää itsellenne ;)

tiistaina, toukokuuta 25

Kiukkua

Tänään on ollut taas sellainen päivä, jonka mieluusti jättäisi kokonaan väliin. Aamupäivä oli vielä ihan ok, mutta sitten tuli pientä ristiriitaa töissä ja meikäläisen inspiraatio lopahti siihen. Mitäpä sitä sitten töitä tekemään kun niistä ei kerran tule mitään, joten salikamppeet niskaan ja rautaa repimään turhautumisen purkamiseksi. Vähän huonoon aikaan iski vaan tämä "kriisi" kun kiirettäkin olisi. Eikä se salilla riehuminenkaan näytä tuottaneen tulosta; tossa ne työt makaa edelleen pitkin pöytää. Noh, ehkä nukkuminen yön yli auttaa ja löydän jostain huomenna sen kadonneen inspiraation. Olen viime aikoina aika usein lähtenyt salille purkamaan "paineita". Se kun tahtoo olla meikäläiselle se ainoa paikka, jossa ajatus on jossain muualla kuin arkihuolissa. Siellä ei tarvitse miettiä muuta kuin toistoja, sarjoja ja painoja, ja voi olla tyytyväinen itseensä kun saa vietyä sarjan loppuun. Ja mikä parasta, siellä olen täysin riippumaton muista ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Voin olla täydellisesti itseni herra! Tänään lähdin siis kiukuspäissäni treenaamaan olkapäitä, ojentajia ja hauiksia. Treeni sujui kuin unelma! Myös näistä olkapäistä löytyi jälleen poweria, vaikka juuri valittelin, että normaalipainot tuntuvat raskailta. Tänään molemmissa olkapääliikkeissä (pystypunnerrus käsipainoilla ja pystysoutu) pohjat! Taisipa olla jopa kaikkien aikojen ennätykset molemmissa tai ainakin ennätyksiä sivuavat painot. Oisko sitten adrenaliini vääntänyt tehoja lisää ;). Niin tai näin niin myös syke oli mukavan korkealla, josta seurauksena melkoisen huikeat kalorikulutukset; 850 kcal käsitreenissä!!! Heh, jalkatreenissä näitä lukemia näkee silloin tällöin, mutta yläkehon osalta ovat kyllä harvinaista herkkua. Tosin aikaakin sain kulumaan kaikkine lämmitelyine ja venyttelyine puolisentoista tuntia. Voisiko edellisestä päätellä, että kiukku on hyvästä? Voihan se toisinaan olla, mutta pidemmän päälle tällä menolla lähinnä tappaa itsensä. Tavalla tai toisella ;) (Tänään liikunnalla kulutettuja kaloreita yhtä paljon kuin syötyjä. Onneksi rasvavarantoja vielä riittää ;))

sunnuntaina, toukokuuta 23

9. dieettivkon tulokset

Ravintokcal/vrk: 1309 kcal Liikuntakcal/vrk: 424 kcal Saldo: 885 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 365 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 9160 Liikuntakcal/vko: 2965 Saldo: 6195 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 2555 kcal/vko) Keskimääräinen makroravinnekoostumus:

  • prot 36,2 E% (115 g)
  • hh 36,4 E% (116 g)
  • rasva 27,3 E% (38,4 g)
Keskiarvopaino 9. dieettivkon alussa: 57,3 kg Keskiarvopaino 9. dieettivkon lopussa: 56,3 kg Saldo: -1,0 kg Pudotus dieetin alusta (9 dvkoa) 3,0 kg Ylin paino: 56,6 kg (keskivko) Alin paino: 55,9 kg (lauantai biletyksen jälkeen) Erotus: -0,7 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,365 kg Todellinen pudotus: -1,0 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: -0,635 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (9 dvkoa) 2,815 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (9 dvkoa) 3,0 kg Saldo: -0,185 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 40 min Tällä viikolla tulikin huima pudotus! Itseasiassa koko dieetin pohjat. Mikä sitten lie syynä... en tiedä. Proteiinia olen syönyt hiilareihin nähden "vahingossa" jonkin verran enemmän kuin aikaisemmin, mutta aika pienistä eroista kuitenkin on kyse. Liikunnoissa ei ole juurikaan tapahtunut muutosta eli samalla ohjelmalla pörrätään sekä salin että aerobisen puolella. Ehkäpä kyseessä on vain tämä jo aikaisemmin mainitsemani kolmen viikon välein tapahtuva suurempi pudotus. Miltäs keho sitten näyttää ja tuntuu? Nyt ovat vihdoinkin housut löystyneet jonkin verran yläreisistä. Pakarat ovat suht ennallaan, samoin vyötärö (68,5 cm). Olkapäät ovat kiristyneet hieman; treenatessa alkavat verisuonet vähitellen näkyä kohoumina iholla. Hauissuonihan on ollut näkyvissä jo jonkin aikaa usein ihan ilman treeniäkin. Lihasmassaa on sen sijaan jonkin verran hävinnyt (tai ainakin olen itse näkevinäni näin) lähinnä käsistä ja ehkä jopa olkapäistäkin. Olkapäiden kohdalla myös treenipainot tuntuivat viime viikolla ensi kertaa raskaammilta kuin aikaisemmin (sain juuri ja juuri nipistettyä sarjat loppuun). Jalat toimivat edelleen hyvin, samoin rinta ja selkä. Penkkiin sain tänään jopa lisätä 2,5 kiloa! :) Ehkä oli vaan hyvä tsemppi päällä... heh... Rinnat ovat myöskin tyhjentyneet viime viikon aikana ikävästi :( (ne vähäisetkin :(). Harmittaa, etten saanut kuvia otatetuksi tänä viikonloppuna. Seuraavasta mahdollisesta ajankohdasta ei valitettavasti ole vielä tietoa :(. Kuvat olisivat nyt ensiarvoisen tärkeitä myös itseni kannalta, jotta pystyisin helpommin vertaamaan aikaisempaan tilanteeseen ja näkisin missä mennään. Hieno viikko takana, anyway! :) Toivottavasti suuntaus jatkuu..

Biletyksen jälkitunnelmia

Perjantain "Ladie`s night out" sujui mukavasti eikä edes aiheuttanut minkään asteen morkkista. Syömiset ja juomiset pysyivät aika mukavasti kurissa päivän kokonaiskaloreiden jäädessä kahdesta dry sidukasta huolimatta 1600:aan. Eilisen painokin heilahti nestevajauksen kourissa alle 56 kilon :). Tänään olen tosin palannut jo normaalimpiin lukemiin. Ainoa illanvieton aiheuttama suurempi ongelma on unirytmin täydellinen sekoaminen. Nukkumaan pääsin perjantaina puoli neljän kieppeillä ja aamulla oli herätys puoli ysiltä. Homma ok, eikä hirveätä väsymystä ennenkuin puoli ysi illalla, jolloin painuinkin nukkumaan. Ajatuksena oli nukkua aamuun saakka, mutta heräsin puolen yön aikaan ja sen jälkeen vierähtikin yli 3 tuntia ennenkuin nukkumatti saapui uudemman kerran. Ja kasilta ylös, joten nyt tuntuu pää jokseenkin sekavalta, ja töitä pitäisi vääntää. Myös jalat saivat jonkin verran tosta keikasta siipeensä. Tein perjantaina iltapäivällä jalkatreenin ja siihen päälle useampi tunti tanssiurheilua, joten melkoisen poikki ovat. Eilen oli tarkoitus vielä lähteä lenkille, mutta vaihdoin suosiolla hölkän tunnin kävelylenkkiin. Nyt jalat ovat edelleen spagettia. Annetaanpa niille tänään huilipäivä. Jees, viikkoraporttia luvassa joskus illansuussa. Nyt back to business ja sitten salille rintaa ja selkää hätyyttämään. Ainiin, taitaapa se kuvaussessio taas siirtyä johonkin hamaan tulevaisuuteen :(. Sorry virheellinen mainostus.

perjantaina, toukokuuta 21

Biletystä

Tänään on luvassa biletystä, ravintolaruokaa ja ehkä jopa alkoholia tilkkanen :o. Viimeksi olenkin maistellut juhlajuomaa reilu vuosi takaperin Wappuna ja silloinkin erittäin kohtuullisesti puolikkaan siiderituopin merkeissä. Nyt alkaa olemaan stressimittari siinä pisteessä, että katson ansainneeksi tämän illan viihteellä. Kärvistellään sitten taas huomenna syvääkin syvemmän morkkiksen kourissa ;). Iltoja ihmiset ja nykikää hihasta jos tielle osutte! :)

keskiviikkona, toukokuuta 19

Liian pienillä kaloreilla?

Aivi oli huolestunut jokunen aika sitten kehosivujen vieraskirjassa vähäisistä syömisistäni. Musta asia oli niin mielenkiintoinen, että ajattelin kirjoittaa siitä vieraskirjan sijasta tänne blogiin. Kerrataanpa taustat pikaisesti. Hermeliini, 30+ vee, 160 cm, lähtöpaino 59,3, paino 2 kuukauden dieetin jälkeen 57,3 eli kokonaispudotus 2 kiloa, joka tekee keskimäärin 250 grammaa viikkoa kohden. Ravintoa keskimäärin 1300-1350 kcal/vrk ja liikuntaa ~400 kcal/vrk (saldo 900-950 kcal/vrk) eli noin tunnin verran päivässä. Syönkö siis liian vähän? Riippuu luonnollisesti siitä mihin vertaa. Jos haluaisin lisätä lihasmassaa (tai massaa yleensä) niin kyllä, syön aivan liian vähän. Jos haluaisin säilyttää olemassa olevan massan niin edelleen söisin liian vähän. Mutta kun haluan laihtua (menettää ensisijaisesti rasvamassaa) niin onko mulla oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin syödä liian vähän? Ei tietenkään ole. Noh, Aivi ei varmaankaan tarkoittanut tätä, vaan sitä, että syönkö dieetille liian vähän. Jos laihtumisvauhti on 250 g/vko niin on melkoisen vaikea mieltää syövänsä liian vähän. Usein puolen kilon laihtumisvauhtia viikkoa kohden pidetään jotenkin optimaalisena, mutta myös kilo viikossa on vielä inhimillinen tahti jos ylipainoa on enemmän. Niitä viimeistä viittä kiloa tuskin on järkevää pudottaa kilo/vko vauhdilla. Kutrin sanoin "Jos laihdut alkuvaiheen jälkeen keskimäärin enemmän kuin 0,5-1 kg viikossa tai olet jo normaalipainorajojen sisällä ja laihdut keskimäärin yli 0,25-0,5 kg viikossa, tuhoat rasvan lisäksi myös merkittävässä määrin lihasta -- eli olet hyvää vauhtia matkalla ns. laihaksi läskiksi." Eli ei, en syö mielestäni liian vähän. Teoriassa jos söisin 250 kcal päivässä enemmän (1550-1600 kcal/vrk) niin saisin heittää hyvästit kiristymishaaveille. Näin tämä homma vaan menee. Valitettavasti. Tuntuuko musta, että söisin liian vähän? Alun sopeutumisjakson jälkeen musta ei ole ollut lainkaan hankalaa pysyä näissä energiamäärissä. Muutamia "ylilyöntejä" on poikkeuksellisissa olosuhteissa tapahtunut, joskin nekin ovat olleet melko viattomia. Jos pystyn syömään ja syön sekä liikun suunnitelmien mukaan niin ongelmia ei ole. Ei ole nälkää eikä energianpuutetta. Treenit sujuvat mainiosti, kunhan ajoitan ateriat oikein. Treenipainot ovat pysyneet ennallaan tai tietyissä tapauksissa jopa nousseet. Palautuminen sujuu kuten ennenkin. Ajoittain esiintyy kärttyisyyttä, mutta varsinainen syy löytyy usein muualta kuin energian vähyydestä (esim. vähäiset unet). Jossain vaiheessa oli myös palelujakso, joka nyt on oikeastaan mennyttä sekin. Hiukset irtoilevat edelleen, mutta onko syy sitten yksinomaan dieetissä vai jossain muussa (kokonaisuus) onkin sitten jo eri juttu. On paljon ihmisiä, jotka laihduttavat syömällä 1600-1800 kcal/vrk ja syövät kokonaisenergiamäärästä huolimatta mun näkökulmasta "liian vähän". Liian vähän siksi, että ravinnon laatuun ei kaikissa tapauksissa kiinnitetä riittävästi huomiota. Syödään ns. tyhjää energiaa. Itse tässäkin mielessä väittäisin syöväni riittävästi, koska syön mielestäni laadukkaasti; kiinnitän huomiota ravintoainekoostumukseen, vitamiineihin ja kivennäisaineisiin ym. terveydellisiin tekijöihin. Liikun myös kohtuullisesti (keskimäärin tunti päivässä ei ole mielestäni liikaa) eri tavoin ja eri tehoalueilla, ja pyrin aina ajoittamaan syömiset liikunnan suhteen optimaalisesti. Summa summarum, joillekin 1300 kcal jopa dieetillä saattaa olla liian vähän, itselleni mielestäni ei. Olen lukenut ns. "fitness" -dieeteistä, jotka ovat olleet kärsimystä kun ollaan syöty 1300 kcal ja treenattu samanaikaisesti intensiivisesti. Mä en koe tämän ruokavalion noudattamisen olevan mitenkään kärsimystä, keho ja mieli ovat sopeutuneet hyvin. Jos laihtumisvauhti olennaisesti kiihtyy (0,5-1 kg/vko pidemmällä aikavälillä) niin siinä tapauksessa alan huolestua ja lisään varmasti ravinnon määrää. Kommentoikaa vapaasti, jos olette sitä mieltä, että syön liian vähän. Ja perustelujen kera, kiitos :)

Laskussa

Hip hei, paino jo kolmatta päivää alle 57 kilon :)! Kivaa! Tsekkailin tossa eilen vähän tarkemmin painokehityksestä kertovaa käyrää ja teinpä sellaisen havainnon, että noin kolmen viikon välein tapahtuu merkittävämpi pudotus. Siinä välillä sitten seilaillaan melkoista siksakkia hienoisessa laskusuunnassa. En tiedä mihin kiertoon tämä liittyy (ei ainakaan kuukautiskiertoon) vai onko vaan puhdasta sattumaa, mutta ihan mielenkiintoinen juttu anyway. Josko sitä nyt jaksaisi kituutella paremmin kun "tietää", että viimeistään kolmen viikon kuluttua jotain tapahtuu. Hmmm... toisaalta nyt täytyy taas odottaa se kolme viikkoa ennenkuin mitään oikeastaan tapahtuu. Mielelläänhän sitä näkisi laskevia lukemia joka viikko ;)

sunnuntaina, toukokuuta 16

8. dieettivkon tulokset

Tällä kertaa "tuloslista" on hieman erilainen johtuen tosta perjantain taulukoimattomuudesta. Eli seuraava käsittää ainoastaan 6 päivää eikä näin ollen laskennallisia arvoja ollenkaan. Ravintokcal/vrk: 1345 kcal Liikuntakcal/vrk: 416 kcal Saldo: ? Ravintokcal/6 pvää: 8071 Liikuntakcal/vko: 2913 Saldo: ? Keskimääräinen makroravinnekoostumus:

  • prot 34,0 E% (112 g)
  • hh 37,5 E% (126 g)
  • rasva 28,5 E% (43 g)
Keskiarvopaino 8. dieettivkon alussa: 57,5 kg Keskiarvopaino 8. dieettivkon lopussa: 57,3 kg Saldo: -0,2 kg Pudotus dieetin alusta (8 dvkoa) 2 kg Ylin paino: 57,6 kg (maanantai) Alin paino: 57,0 kg (perjantai) Erotus: -0,6 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 8 h Viime viikko olikin sitten ensimmäinen, jota voisi kutsua epäonnistuneeksi dieettiviikoksi. Kaksi päivää seitsemästä meni ns. pieleen ja toinen jopa niin pahasti, että en saanut sitä edes taulukoitua. Toki olisin voinut heittää summittaisia arvioita, mutta mun mielestä niissä ei ole yhtään sen enempää todellisuuspohjaa kuin taulukoimatta jättämisessä. Siksi näin. Viikko meni syömisten osalta pieleen, mutta tulos on sentään olosuhteisiin nähden kohtalainen ja siihen täytyy olla ehdottoman tyytyväinen. Yhtä hyvin keskiarvopaino olisi voinut näyttää plusmerkkisiä lukuja. Liikuntakaloreitakin on kertynyt yllättävän paljon, vaikka viikkoon mahtui perjantain osalta myös yksi vapaapäivä. Tietoisesti en ole pyrkinyt lisäämään liikuntaa, mutta jotenkin sitä on vaan päässyt kertymään tuon reilut puoli tuntia enemmän kuin tavallisesti. Kyse on siis pidemmistä treenisessioista. Ensi viikolla täytyy jälleen ryhdistäytyä ettei homma vallan riistäydy käsistä. Toivon, ettei ensi viikolle osu näitä erikoispäiviä (matkoja, pitkiä kokouksia), vaikka sellainenkin mahdollisuus tietysti on. Valitettava totuus on myös se, että näitä erikoistilanteita on luvassa jatkossakin jokseenkin säännöllisesti ja jotenkin niistä pitäisi selvitä paremmin kuin tähän asti. En vain tiedä mikä olisi sopiva ratkaisu, koska usein homma riistäytyy käsistä pohjautuen jo vähäiseen nukkumiseen ja väsymys luonnollisesti altistaa syömään vähän miten sattuu. Kauheasti ei kiinnostaisi kantaa eväitä pitkin poikin, varsinkin kun tavaraa on yllin kyllin muutenkin mukana. Noh, täytyypä pohtia tätä jossain vaiheessa tarkemmin ja laatia jonkinlainen selviytymissuunnitelma.

lauantaina, toukokuuta 15

Toipumista

Kuluneen vuorokauden aikana 15 tuntia unta, kunnon sapuskaa säännöllisin väliajoin ja salitreeniä, joten olo alkaa vihdoinkin normalisoitua raskaan viikon jäljiltä. Great! :) Vaikka olisihan se tietysti, mukavaa kun viikonlopun voisi kuluttaa jotenkin muuten kuin edellisviikosta toipumiseen. Onneksi tällaista ei kuitenkaan tapahdu ihan joka viikko, joten menköön nyt. Treenasin tänään olkapäät, hauikset ja ojentajat, ja sainpa aivan ensimmäistä kertaa "kehourani" aikana ripustaa lanteille lisäpainovyön! Eihän sitä painoa tarvittu lisää kuin viitisen kiloa ojentajadippiin, mutta kuitenkin tuntui tosi hienolta. Oikein harmitti, ettei ollut ketään todistamassa tätä suurta tapausta ;). Treenit sujuvat edelleen mukavasti ja muutamiin liikkeisiin olen saanut latoa jopa enkkapainoja, lähinnä jalkaliikkeisiin, mutta myös kädet tuntuvat olevan hyvin kuvioissa mukana. Uusi treeniohjelma tuntuu ihan kätevältä, vaikka ajoittain hieman palautumisongelmaa on tällä 5-6 päivän kierrolla ja näillä sapuskoilla ollutkin. Kehokin kiristyy tässä vähitellen (aivan liian hitaasti tosin), ja itseasiassa kädet näyttivät tänään pumpissa jopa pelottavan hyviltä. Saattaa olla, että jos tästä vielä hieman kiristytään niin tilanne menee yläkehon osalta jopa huonompaan suuntaan mittojen kutistuessa. Kunpa vaan jotenkin pystyisi targetoimaan tota rasvan palamista... Alakehossa riittää nimittäin vielä rutkasti töitä. Myös vyötärön seudulla löytyy yhä hävitettävää. Katsotaan, josko ensi viikonloppuna saisin aikaiseksi räpsiä muutamia dieetin puolivälikuvia. Näin olen ainakin alustavasti suunnitellut. Yritän myöskin huomenna koota jonkinlaisen listan tämän dieetin ravintopuolen ydinkohdista eli niistä jutuista, joihin olen erityisesti panostanut tai kiinnittänyt huomiota.

Reissu-uutisia

Reissusta selvitty vähemmän kunnialla, mutta hengissä kuitenkin. Shit happens ja syömiset menivät odotetusti täysin metsään. En jaksa niistä kuitenkaan vouhkata, koska olo oli lähes koko päivän muutenkin tuskallinen; väsymystä, nälkää ja pahoinvointia. Muutoin matka oli onnistunut eli työt tuli kaikesta tuskasta huolimatta hoidettua. Eilisen kaloreista ei mulla ole hajuakaan, mutta vahva veikkaus on, että siellä 2500-3000 välimaastossa pyöritään. Kun aamuneljältä vetäsee puurot nassuun niin puoli kasi on jo järjetön nälkä. Koneessa tyydyin vielä teekupposeen, mutta asiakkaan luona iskin hampaani jo perinteiseen huoltsikkatyyliin täytettyyn vehnäsämpylään (en tosin ollut huoltsikalla). Vaihtoehtona olisi ollut uunilämmin tuoksullaan huumaavaa vehnäpulla. Siinäpä sitten oli ne eväät, joilla asiakkaan mielestä kaiketi tuli koko loppupäivä selvitä. Onneksi oli se proteiinipatukka mukana, jota yritin joka välissä hieman nakertaa. Takaisin lentokentälle päästyäni ajattelin saavani vihdoinkin kunnon aterian, mutta mitä vielä, tarjolla oli jälleen pelkkää huoltsikkakamaa! Valikoima oli sentään hieman laajempi ja valinta osui tällä kertaa täytettyyn reissariin ja kyytipojaksi puolen litran Sprite Zero. Koneessa kieltäydyin teekupposesta muffinssilla. No mutta, eihän toi nyt niin paha koko päivän saldoa ajatellen ollut. Ei ollut ei ennenkuin rättiväsyneenä pääsin kotiin todetakseni vain, että jääkaappi on muutamaa hedelmää lukuunottamatta täysin tyhjä enkä todellakaan jaksa vääntäytyä kauppaan mitään hakemaan. Pakastimesta löytyi puolikas pizzan raato, joka sai tähän hätään kelvata. Jälkkäriksi vielä Geisha-suklaapatukka, viipale kuivakakkua ja pulla, ja niin oli henkinen makeannälkä tyydytetty. Tänään on mukava päästä jälleen tuttujen ja turvallisten rutiinien pariin. Ja salille, jonka eilen omatunnon kolkuttamatta jätin tyynesti väliin.

perjantaina, toukokuuta 14

Aikainen lintu madon syö..

Huomenta ihmiset! Jälleen muutama hassu nukuttu tunti takana ja työmatka edessä. Ruokailut eivät ole juurikaan omissa käsissä eli tiedossa suuren suuri repsahtamisvaara. Yhden protskupatukan sentään pakkasin mukaan. Toivottavasti selviän kunnialla... Viikonlopun odotusta! Itse ainakin odotan sitä kuin kuuta nousevaa, jotta saan koko viikon univelat nukuttua pois.

torstaina, toukokuuta 13

Jumitusta

Paino vaan junnaa paikallaan, mitoista sitten puhumattakaan... *huoh*. Minkäs piikkiin tällä kertaa asian pistäisi? Vaihtoehtoina ovat hiilarirepsahdus, stressi, unenpuute ja hormonaalinen tila. Valitkoon tällä kertaa kukin tosta listasta mieleisensä. Mä lähden töihin...

keskiviikkona, toukokuuta 12

Uudistunut Blogger

Blogger on uudistunut. Uudistus ei näy niinkään blogin lukijoille, mutta täällä "luomispuolella" ero aikaisempaan on huima. Bloggerin käyttöliittymä on saanut täysin uuden ulkoasun ja siinä ohessa muutamia lisätoimintoja, joista tässä vaiheessa otan käyttöön tuon kommentointimahdollisuuden. Aiemmin kommentointi on tapahtunut ulkopuolisen palveluntarjoajan Haloscanin avustuksella. Jotta aiemmin tehdyt kommentoinnit näkyvät ainakin toistaiseksi niin pidän nyt ehkä viikon verran tai ainakin muutamia päiviä molemmat kommentointimahdollisuudet toiminnassa. Jatkossa Haloscan saa väistyä Bloggerin tieltä. Toivon kuitenkin, että ette käyttäisi enää Haloscanin kommentointia vaan tätä Bloggerin omaa. Käytännössä tämä tarkoittaa kommenttien jättämistä linkkiin, jossa lukee "comments" aiemman "Kommentoi" sijaan. Hermis kiittää, kumartaa ja palaa asiaan pikapikaa :)

tiistaina, toukokuuta 11

Repsahdus

Eilen sitten repesi! Homma onkin sujunut ihan itsestään jo melkoisen kauan, joten kaipa tämä repsahdus oli vain ajan kysymys. Tuloksena oli 300 ylikaloria, joista suurin osa hiilareista. Kuinka tähän tilanteeseen sitten jouduttiin? Kyseessä oli tietenkin rutiineista poikkeava päivä, joka sisälsi myös paljon jännitystä ja paineitakin. Pohja luotiin varmasti jo edellisenä yönä kun en hermostuksissani ja toisen kissan pussihousuja jatkuvasti putsatessa (ripuli) saanut nukutuksi. Aamulla olin melkoisen seis ja jännitin edelleen päivän palaveria. Päivä sujui vielä ongelmitta, enkä pitkässä palaverissakaan sortunut tarjolla oleviin herkkuihin. Kuppi teetä sai riittää, vaikka tarjolla oli myös aivan ihana hedelmälautanen (mansikoita, ananasta, viinirypäleitä, vesimelonia). Ehkäpä olisi ollut viisasta syödä hieman hedelmiä, mutta jäipä syömättä, koska punnitusmahdollisuutta ei luonnollisestikaan ollut, heh. Takaisin toimistolle päästyäni oli edellisestä kaksi näkkäriä sisältävästä ateriasta kulunut kuusi tuntia; nälkä oli järjetön ja olo heikko. Kotona oli viikonlopun jäljiltä tyhjä jääkaappi eli kaupan kautta oli koukattava. Ja mitäs sieltä sitten näppeihin tarttuikaan? Ainakin Pätkis ja lakupatukka sekä sämpylöitä, joita en ollut syönyt kahteen kuukauteen. Ei ole näkkileivän voittanutta! ;) Eipä siihen sitten muuta tarvittukaan. Illalla iski morkkis ja laskeskelin jo paljonko saisin tulevina päivinä syödä, jotta vahinko otettaisiin takaisin. Nyttemmin olen jo luopunut ajatuksesta, ja hyväksynyt tapahtuneen. Eihän tämä tähän kaadu. Jos homma kaatuu niin syyt löytyvät varmasti muualta kuin muutamista suhteellisen viattomista repsahduksista. Täytyy vaan toivoa etteivät repsahdukset toistu jokaisen erikoistilanteen yhteydessä. Valitettavasti joudun lähitulevaisuudessa matkustelemaan paljon työn merkeissä, jolloin syöminen "sääntöjen" mukaan on käytännössä mahdotonta. En vielä tiedä kuinka aion näistä matkoista selvitä, mutta todennäköisesti on kuitenkin parempi syödä kunnolla (=ravintolaruokaa) kuin jättää syömättä, koska se kostautuu jossain vaiheessa joka tapauksessa. Tavalla tai toisella. Täytyy vaan yrittää tehdä viisaita valintoja ja olla ottamatta turhaa stressiä näistä "listan ulkopuolella" tapahtuvista ruokailuista.

sunnuntaina, toukokuuta 9

7. dieettivkon tulokset

Ravintokcal/vrk: 1296 kcal Liikuntakcal/vrk: 399 kcal Saldo: 897 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 353 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 9071 Liikuntakcal/vko: 2792 Saldo: 6279 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 2471 kcal/vko) Keskimääräinen makroravinnekoostumus:

  • prot 33,7 E% (108 g)
  • hh 36,9 E% (119 g)
  • rasva 29,5 E% (42 g)
Keskiarvopaino 7. dieettivkon alussa: 57,8 kg Keskiarvopaino 7. dieettivkon lopussa: 57,5 kg Saldo: -0,3 kg Pudotus dieetin alusta (7 dvkoa) 1,8 kg Ylin paino: 57,8 kg (maanantai) Alin paino: 57,3 kg (perjantai) Erotus: -0,5 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,35 kg Todellinen pudotus: -0,3 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: -0,1 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (7 dvkoa) 2,250 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (7 dvkoa) 1,8 kg Saldo: +0.450 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 25 min Aika tasaiseen tahtiin ovat viime viikot sujuneet. Olen ihan tyytyväinen, vaikka pudotustahti saisi kyllä olla hieman vauhdikkaampi. Mutta minkäs teet? Liikuntaa en kerkiä lisäämään, eikä ruokavalion tiukentaminenkaan oikein houkuta. Homma kuitenkin tuntuu toimivan jotenkin omalla painollaan näin ilman sen suurempaa tuskaa tai funtsimisia, joten parasta kaiketi jatkaa näin ja miettiä toimenpiteitä vasta siinä vaiheessa kun tulosta ei enää synny ollenkaan. Ensi viikon jälkeen dieetti on puolivälissä, ja on varmasti paikallaan tehdä väliaikalaskelmia ja toivon mukaan myös napsia muutamia kuvia, jotta nähdään missä mennään. Kuvien kanssa kehitystä on helpompi tarkastella. Peili kertoo millon mitäkin eikä tuo vyötärömittakaan ole juurikaan muuttunut (tänään 67 cm), vaikka parin kilon pudotus on takana. Eilen myöskin sovituskopissa oli housujen kanssa ihan yhtä paljon ongelmia kuin aina ennenkin; reidet ja persuus kinnaavat, vyötäröllä 5-10 senttiä tilaa (koko 38). Ennustuksia on aina mukava tehdä ja katsoa sitten toteutuvatko ne vai eivät. 7 viikon perusteella ennustaisin dieetin kokonaispudotukseksi tulevan noin 4 kiloa eli loppupaino olisi tällöin aika lähellä 55 kiloa ja alkuperäisestä tavoitteesta jään tällöin 3 kiloa. Käytännössä tämä tarkoittaa hyvästit reisien erottuvuudelle... nyyh...

perjantaina, toukokuuta 7

Joulu on taas, joulu on...

Uuuh, olen ollut ilmeisesti niin kiltti, että oikein hävettää. Mistäkö tietää olleensa kiltti? No lahjoista tietenkin! Olen viime viikkoina saanut niin monta hienoa ja mieleistä lahjaa, että en voi kuin pyöritellä ihmeissäni silmiä päässä. Ensin sain tietysti tämän ihanan auton, johon olen aivan lovelove. En ole varmasti koskaan omistanut menopeliä, joka tuntuu ja näyttää näin itseltäni. Ja uskokaa pois, että muutaman pelin olen todellakin ehtinyt jo omistaa ja sitäkin useampaan tutustua. Olemme erottamattomat ja nautimme suunnattomasti toistemme seurasta. No okei, mä nautin. No sitten... eilen sain uuden kännyn. Siitä en oikein osaa vielä sanoa mitään, koska latauksen jälkeen se on ollut toiminnassa vasta alle puoli vuorokautta ja elämme siis mielenkiintoista tutustumisvaihetta. Noin tunti sitten sain elämäni ensimmäisen mp3-soittimen. Ei varmasti tarvitse mainitakaan, että siitä olen täysin ulalla. Olen kyllä sellaisen perään haikaillut, mutta en oikeastaan ole tiennyt mistä koko vempeleessä on kyse. Enkä tiedä vieläkään. Epeli on edelleen latauksessa ja ohjekirja sisälsi ihan liikaa kuivia juttuja, jotta olisin jaksanut kahlata sen lävitse. Käytäntö opettaa eli eiköhän tuonkin salat jotenkin räpläämällä aukene. Jooh, ihan kun ois joulu keskellä kesää (sisällä tällä hetkellä tuskaiset 28 astetta lämmintä)! Mitäs kehorintamalle... Ei kai kauheasti mitään uutta. Treeni kulkee mukavasti edelleen, eikä dieetillä pysymisen suhteenkaan ole ollut ongelmaa. Tosin musta tuntuu, että vaikka paino on pudonnut jonkin verran sitten lähtöpisteen niin läski ei ole hävinnyt minnekään, vaan on ainoastaan muuttanut olomuotoaan sellaiseksi ällölöysäksi tavaraksi, joka roikkuu ikävästi joka puolella. Ja tietysti tästä johtuen olkapäät ja hauikset näyttävät suht siedettäviltä kun ylimääräinen on valahtanut alaspäin. Liittyisiköhän tämäkin roikkuminen jotenkin ikään? Todennäköisesti.

torstaina, toukokuuta 6

Kiitos

Kiitos kannustuksesta ja tunnustuksesta kaikille niitä eri tavoin esittäneille :). Erityisesti haluan kiittää Kutria, jonka ansiosta täällä on tänään käynyt tavallista enemmän kävijämittarin pyörittäjiä. Itseasiassa eilen ihmettelin piikkiä kehosivuilla ja tänään sitten täällä. Molemmat piikit johtuvat samasta asiasta eli uusista linkeistä muilla sivuistoilla; Pakkiksella ja Kutrin blogissa. Yksi päivä jälleen takana; lämmintä, töitä ja jalkatreeniä. Jos huomenna jaksan vielä olla oikein ahkera niin luvassa on vapaa viikonloppu!

keskiviikkona, toukokuuta 5

Kuvitelmia

Aina tasaisin väliajoin näyttää mieleen nousevan kysymys, että miksi sitä viitsii nähdä vaivaa ja repiä jostain aikaa kaiken tämän "tiedon" kokoamiseen ja jakamiseen (kehosivut), muiden kysymyksiin vastaamiseen (vieraskirja, meilit, foorumit) ja näiden omien ajatusten ja kokemusten kirjaamiseen (blogi). Mitä minä siitä loppujen lopuksi hyödyn, että kirjoitan tätäkin juttua tänne? En yhtään mitään; en saa mainetta, en mammonaa. Yhtä hyvin voisin kirjoitella näitä juttuja pöytälaatikkoon tai ainoastaan valitulle lähipiirille, joka oikeasti on tiedon tarpeessa ja osaa sitä paitsi arvostaa, niin myös hyödyntää. Noh, tietysti kirjoitan siksi, että kuvittelen näistä jutuista olevan hyötyä ja iloa jollekin muullekin kuin itselleni. Kuvittelen olevani avuksi ja hyödyksi jollekin, jolla on yhtälailla kehollisia tavoitteita kuin itsellänikin. Kuvittelen toisinaan jopa viihdyttäväni jotakuta näillä ajoittain typerilläkin jutuillani. Muitakin kuin itseäni siis. Aika ikävältä ja turhauttavalta tuntuu kun tajuaa uhraavansa aikaa ja näkevänsä vaivaa ainoastaan kuvitelmiin pohjautuen. Onhan mulla ihan oikeakin elämä ja ihan oikeita ihmisiä elämässäni, miksi siis elää kuvitelmaa? Kaiketi kyse on vain siitä, että jokin osa mussa jaksaa uskoa, että tästä hyötyäkin on. Uskoo... eikä vain kuvittele uskovansa. Katsotaan kuinka pitkälle usko riittää ;) EDIT: Mainittakoon vielä, että tämänkin kirjoituksen innoittajana toimi keho.net.

tiistaina, toukokuuta 4

Kisoihin?

Kävin tänään salilla seuraavan kaltaisen keskustelun erään kisakokemustakin omaavan henkilön (=X) kanssa. X: Oot hyvässä kunnossa. Mä: Aih.. no kiitos *nolona, hämillään, vaivautunut*, vaik en mä nyt missään kauheen hyvässä kunnossa oo. Ainakaan vielä. Toivottavasti jo muutaman kuukauden päästä paremmassa. Dieettiä jälellä vielä 9 viikkoa. X: Ootko mihin kisoihin menossa? Mä: En mä mihkään kisoihin... X: No miks sitte dieettiä vielä 9 viikkoa? Mä: Noku tää on tällanen projekti. Musta projektille pitää asettaa joku raja. X: No mut mikset mee kisoihin? Mä: En mä... ku mä oon jo niin vanhaki. X: Eihän se iästä oo kiinni. Kuntohan siihen vaikuttaa. Mä: No joo, mut ku ei oo oikein kokoakaan.... Nuoret pesee mut mennen tullen. X: No mut tiiäksä sen N.N:n? Mä: Joo tiiän. X: Sehän on kisannu eikä se sua isompi ollu. Mä: Nii.. mut se oli sillon aikanaan ku massamonsterit ei vielä ollu niin in... Ku ei tällä pelkällä kaurapuurolla tään enempää kokoa tule... X: No mut hei, kannattais kyllä mennä kisaamaan... Mä: Älä nyt yritä puhua mua tohon juttuun mukaan. Tai katotaan ensteks mikä kunto on parin kuukauden päästä ja palataan sillon aiheeseen. Miltä tuntuu kuulla olevansa hyvässä kunnossa? Vaikealta. Vaikeaksi homman tekee se kun itse ei ihan oikeasti ole sitä mieltä, että olisi jotenkin "hyvässä kunnossa". Tietysti on mukava kuulla, että joku näin ajattelee, mutta väkisinkin mieleen hiipii ajatus, että onko toi nyt muka ihan tosissaan vai sanooko vaan. Tämän päiväisessä keskustelussa mieltä lämmitti erityisesti se, että kyseessä oli henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta asiasta ja varmasti sikäli enemmän uskottavuutta. No uskoinko häntä? Heh, en. Olen edelleen sitä mieltä, että olen hyvin kaukana siitä kunnosta, jossa olisi realistista nousta lavalle. Eikä edes vaaka anna aihetta uskoa muuta ;)

sunnuntaina, toukokuuta 2

6. dieettivkon tulokset

Ravintokcal/vrk: 1303 kcal + Wappu 2301 kcal eli keskimäärin 1445 kcal Liikuntakcal/vrk: 411 kcal Saldo: 1034 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 216 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 10118 Liikuntakcal/vko: 2878 Saldo: 7240 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 1510 kcal/vko) Dieettipäivien keskimääräinen makroravinnekoostumus:

  • prot 33,9E% (109 g)
  • hh 35,6E% (115 g)
  • rasva 30,6E% (44 g)
Wapun makroravinnekoostumus:
  • prot 19,1E% (72 g)
  • hh 49,4E% (279 g)
  • rasva 31,4E% (79 g)
Keskiarvopaino 6. dieettivkon alussa: 58,2 kg Keskiarvopaino 6. dieettivkon lopussa: 57,8 kg Saldo: -0,4 kg Pudotus dieetin alusta (6 dvkoa) 1,5 kg Ylin paino: 58,1 kg (to ja la (Wapun jälkeen siis;))) Alin paino: 57,4 kg (maanantai) Erotus: -0,7 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,2 kg Todellinen pudotus: -0,4 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: -0,2 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (6 dvkoa) 1,9 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (6 dvkoa) 1,5 kg Saldo: +0.4 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 23 min Tulosta on tullut ihan mukavasti parin viime viikon aikana ja se alkaa jopa jo näkyäkin jossain; lähinnä jo valmiiksi kaposissa poskissa, jotka ovat aina vaan entistä enemmän lommolla saaden mut näyttämään ainakin viisi vuotta vanhemmalta kuin mitä oikeasti olenkaan. Wappu toi mukavasti piristystä muutoin jo melko samanlaiseksi muodostuneeseen ruokalistaan. Tosin yhden päivän "mässäykset" näkyvät heti paitsi vaa`alla niin myös keskimääräisessä energianmäärässä jättäen vajeet suhteellisen pieniksi menneelle viikolle. Keskiarvopainoon tämä ei vielä vaikuttanut, mutta eiköhän se jo ensi viikon lukemissa taas näy... veikkaan. Viime viikolla ilmaantuivat myös ensimmäiset merkit dieetin rasituksista. Palelin koko viikon jokseenkin järkysti, hiukset ovat alkaneet irtoilla yhä enenevässä määrin ja muutoin vahvat ja komeat kynnet ovat selvästi haurastuneet ja katkeilevat kipeästi aivan liian tyvestä. Treenit sen sijaan ovat sujuneet edelleen mallikkaasti eikä muistaakseni mitään yllättäviä väsähtämisiä ilmennyt aerobistenkaan yhteydessä. Lopuksi vielä päivän treenivinkki (näitä nyt riittää kun uusi ohjelma on vielä alkuvaiheessa ;)): Räjähtävät leuanvedot! Ykkösellä ylös, kaks-kolme alas. Nam! :D

Tässä se on, se uus auto ;)

lauantaina, toukokuuta 1

Ihanteita

Tahvo Tohveli oli postannut kivan linkin Keho.netin keskustelun säikeeseen "Gallup:Ihannekroppa?". Pitäisiköhän tämä peppuläskien kadotusprojekti keskeyttää tähän paikkaan? ;D

Wappu

Wappu tuli, oli ja meni. Itselläni Wapun juhlinta rajoittui eilisiltaan yhdeksän ja puoli kahdentoista välille. Sitä ennen päivä oli normaali; töitä, puuroa ja saliaerobista :). Tänään ei ole enää Wappua vietetty vaan eletty jälleen kerran normaalia päivää; herätys klo 6.30, töitä, puuroa ja salille. Mun elämäkö tylsää?! Heh, jonkun mielestä ehkä, mutta itselleni järjestely sopii mainiosti. Kuinka viettää Wappu kahdessa ja puolessa tunnissa? Nautinnollisissa merkeissä tietysti eli ystävien kanssa ensin ruokaravintolaan, jossa medium pippuripihviä paistettujen kirsikkatomaattien kera ja juomaksi normaali cola light. Tämän jälkeen koko poppoo autoon ja suunta vanhempieni luokse, jossa nautinnollisuus jatkui kahden kotipaistomunkkirinkelin ja parin simalasin voimalla. Ja sitten olikin jo aika siirtyä nukkumatin hoiviin. Ai niin, tulihan sitä jo päivällä töiden lomassa hiukan herkuteltua; Disney suklaapatukka(?) 20 g, Cheese & Onion Pringlesiä 30 g ja Halvan salmiakkiaski 34 g. Kaloreita rapsahti mukavasti reilut 2300, joista suurin osa tietysti rasvaa ja sokeria. Täydellinen Wappu siis :) Tämä aamu olikin sitten vähemmän täydellinen kun eiliset nautiskelut näkyivät vaa`alla. Väliaikaista, mutta järkyttävää. Toivottavasti huominen tuo jo inhimillisempiä lukemia mukanaan. Tosin jalkatreenin kannalta ei olisi voinut Wappu parempaan rakoon sopia :) Ja sitten vielä Wapun treenivinkki niille, jotka eivät saa tuntumaa treenattavaan lihakseen: Negatiivinen Super Slow ja polte on taattu! :D Pääsee vähemmällä myös kiekkojen lataamisessa ;) P.S. Negatiivinen Super Slow = toistot suoritetaan 7-9 laskien siten, että 1-2-3 tai 1-2-3-4 kuorma ylös (= liikkeen positiivinen vaihe) ja 4-5-6-7 tai 5-6-7-8-9 kuorma alas (=liikkeen negatiivinen vaihe). Ei pysäytystä. Toimii erityisen hyvin keskitetyssä hauiskäännössä ja reisiojennuksessa ;)

"bodybuilding".|W|P|108602701559201448|W|P|Bodybuilding by Joachim Ladefoged|W|P|hermis@hermeliini.net5/30/2004 08:26:00 ip.|W|P|Hermis|W|P| Otatinpa nyt sitten kuitenkin tänään uudet kehokuvat, vaikka keho ei parhaimmassa mahdollisessa kunnossa olekaan. Laitan ne jossain vaiheessa myös kehosivuille, mutta tähän hätään ainoastaan blogikävijöille. Olkaapa hyvät! |W|P|108593844532142398|W|P|Uusia kuvia|W|P|hermis@hermeliini.net5/30/2004 09:45:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|Ihan mielettömiä kuvia! Oot kyllä makeessa kunnossa, wau /palvo/ Näköjään kiristely kannattaa! Eikä lihakset oo mihinkään hävinny, vaikka edellisissä kuvissa pikkasen siltä vaikutti...

Hienoa työtä Hermeliini! /sydän/

t.Lyyti5/31/2004 05:40:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|Hienoja kuvia kiitos! Itse olisin luovuttanut varmaan tuossa n. dieettiviikolla kaksi, ihailtavaa itsekuria. Näitä ajatuksia on hurjan motivoiva lukea, saa potkua treeniin ja jaksaa pinnistää salille työpäivän jälkeen silloinkin kun kaikki muut valuvat alakerran pubiin... ;) Keep up the good work!

Tania5/31/2004 10:28:00 ip.|W|P|Blogger Hermis|W|P|Kiitos positiivisista kommenteista! :) Ja mukava kuulla, että tämä oma pieni taistelu jaksaa motivoida muitakin :)5/30/2004 01:10:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Olen lisännyt nähtäville keskipainokaavion, josta lienee helpompi seurata dieetin (keskipainon) edistymistä näin graafisessa muodossa yhdestä paikasta kuin yksittäisistä raporteista. Kaavio löytyy sivupalkista dieettiraporttilinkkien listasta (viimeisenä) ja pyrin päivittämään sen aina uusien raporttien yhteydessä.|W|P|108591217338747359|W|P|Keskipainokaavio|W|P|hermis@hermeliini.net5/30/2004 03:53:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|Hyvinhän ne käyrät loppujen lopuksi toisiaan seuraavat. Mitä nyt pieniä heilahduksia. Mikä olikaan tavoitteesi ja aiotko ylläpitää sitä kauan?
Kommentoiminenkin näköjään jo onnistuu...

Wesley5/30/2004 05:48:00 ip.|W|P|Blogger Hermis|W|P|Moikka Wesley! Kiva, että kommentointi vihdoin onnistuu :). Tiedän kyllä, että tämä on hieman hankala tsydeemi, mutta koitetaan elää sen kanssa ainakin jonkin aikaa.

Tavoitehan oli alunperin 52 kiloa, josta se realiteettien valossa muuttui 54:ään. Tällä hetkellä 54,5 lienee positiivinen saavutettavissa oleva arvio ja 55 kiloa varmaankin lähempänä todellisuutta. Kaikkeni teen, jotta saisin painon mahdollisimman alas, mutta systeemeitä en lähde enää muuttamaan, koska homma sujuu hyvin ja tuntuu suht mielekkäältä näin. Täytyy siis tinkiä tavoitteista... tai jatkaa dieettiä muutamilla viikoilla ;). Katsotaan kuinka käy!

Lopputuloksessa pysymisestä en vielä tiedä. Kuten jo jossain postauksessa mainitsin niin kovasti tekisi mieli taas lisää massaa tässä vaiheessa. Kaipa tämä tilanne selkiytyy seuraavien puolentoista kuukauden aikana.5/30/2004 11:28:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Ravintokcal/vrk: 1369 kcal Liikuntakcal/vrk: 406 kcal Saldo: 963 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 287 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 9580 Liikuntakcal/vko: 2843 Saldo: 6737 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 2013 kcal/vko) Keskimääräinen makroravinnekoostumus:
  • prot 32,5 E% (111 g)
  • hh 40,4 E% (138 g)
  • rasva 27,1 E% (41 g)
Keskiarvopaino 10. dieettivkon alussa: 56,3 kg Keskiarvopaino 10. dieettivkon lopussa: 56,3 kg Saldo: 0 kg Pudotus dieetin alusta (10 dvkoa) 3,0 kg Ylin paino: 56,9 kg (lauantai) Alin paino: 55,9 kg (keskiviikko) Erotus: -1,0 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,285 kg Todellinen pudotus: 0 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: +0,285 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (10 dvkoa) 3,100 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (10 dvkoa) 3,0 kg Saldo: +0,1 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 25 min Liikuntaan kulutettu aika/kerta: 1 h 29 min Eipä tämä tilanne kokonaisuutena mitenkään erityisen huonolta näytä kun laskennallisen ja toteutuneen pudotuksen ero on ainoastaan 100 grammaa. Ero edellisviikkoon on toki huikea ja ehkäpä siksi tuntuu, että takapakkia on tullut oikein olan takaa. Näitä syitä onkin tullut jo puitua aikaisemmissa viesteissä, vaikkakin nyt kokonaisuuden nähtyäni aloin epäillä josko edellisviikko on ollut jotenkin poikkeuksellinen lähinnä kehon nestetasapainon osalta (kuiva keho). Noh, mene ja tiedä, ensi viikko näyttänee missä mennään, jos vaan onnistun pitämään syömiset ja liikunnat tavoitetasolla. Näitä poikkeuspäiviähän saattaa muutama matkan vuoksi olla luvassa. Liikuntojen osalta olikin positiivinen yllätys, että pääsin tohon 2800 kcalrin tavoitteeseen kahdesta lepopäivästä huolimatta. Ensin ajattelin sen johtuneen hieman korkeammalla olleista sykkeistä, mutta liikuntaan kulutettu aika näyttää olevan aivan tavallisissa lukemissa. Tämä tarkoittaa tietenkin kestoltaan pidempiä liikuntakertoja (1,5 h/kerta).|W|P|108590740816789504|W|P|10. dieettivkon tulokset|W|P|hermis@hermeliini.net5/29/2004 08:24:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|If you only knew the power of the dark side. "You do not know the power of the Dark Side." There are two possibilities: you are a Star Wars geek, or you are unreasoningly scary. Which Weird Latin Phrase Are You?
brought to you by Quizilla Heh, Star Warsista en tiedä mitään.|W|P|108585161367628602|W|P|Latinalainen totuus|W|P|hermis@hermeliini.net5/29/2004 01:01:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Äh, tänään olisi ollut mahdollisuus ottaa kuvia, mutta en nähnyt siinä itse tässä kunnossa mitään järkeä. Viime viikon tapahtumat ovat saaneet myös kehon jokseenkin sekaisin ja nyt on varmasti parempi antaa tilanteen rauhoittua. Paino on noussut kilon, vatsalihakset hävinneet jonnekin nestepöhön alle samoin kuin käsissä jo mukavasti pullottaneet suonet. Ts. olen sikaturvoksissa ja olo on sen mukainen (sekä fyysinen että psyykkinen). Turvotus johtunee viikon suurista hiilarimääristä (karkkia, leipää, huoltsikkasafkaa jne.), vähäisiksi jääneistä unista, liikkumattomuudesta ja henkisestä stressitilasta, joka on taatusti heittänyt taas kortisolilukemat taivaisiin (<-- hyvästi viimeisetkin fileet :(). Ei ollenkaan hyvä tilanne dieetin tässä vaiheessa. Jotenkin täytyisi nyt irtautua tästä suosta ettei tämä muodostu koko dieetin uhaksi ja käännekohdaksi. I`m still working on it! ;) Hieman kuitenkin huolettaa todennäköisesti ensi viikolle osuva kaksipäiväinen ulkomaan työmatka, jolloin ei rutiineista ole tietoakaan kun en pysty itse paljoa vaikuttamaan päivien kulkuun. Mutta eipä murehdita sitä vielä. Kuten olen jo useaan otteeseen mainostanutkin niin dieetti on sujunut yleensä ottaen hyvin eikä ajatuksia keskeyttämisestä ole ollut. Ei ole nytkään, vaikka pieniä vastoinkäymisiä onkin eli näillä näkymin dieetti jatkuu vielä 6 viikkoa. Oikeastaan hieman kauhistuttaa se, että aikaa on enää noin vähän enkä ole vielä lähelläkään tavoitteita. Täytyy myöntää, että mielessä on käynyt ajatus dieetin venyttämisestä, mutta toistaiseksi olen yrittänyt parhaani mukaan sivuttaa tämän ajatuksen. En sano, että se olisi täysin poissuljettu mahdollisuus, mutta katsotaan nyt ensin nämä jäljellä olevat 6 viikkoa loppuun. Tässä vaiheessa lienee myös normaalia ajatella hieman tulevaa; mitä dieetin jälkeen? Heh, outoa on, että dieetillä sitä aina halajaa lisää massaa ja massalla dieetille. Näin nytkin eli massanhakuprojekti jo siintää silmissä. Olenpa jo alustavasti päättänyt metodistakin, jolla aion hankkeeni toteuttaa. Kyseessä on jälleen kerran kokeilu, jonka vaikutuksia itseeni haluan testata. Palaan aiheeseen tarkemmin siinä vaiheessa kun se alkaa olla ajankohtaista. Nyt on aika kerätä salikamppeet kokoon ja lähteä katsomaan mitä tämä poikkeuksellinen viikko ja kaksi "lepopäivää" ovat saaneet aikaan! Toivottavasti ei mitään suurempaa tuhoa... Ainiin, ensi viikon jälkeen on takana kuusi tehokasta treeniviikkoa ja kahdeksan kiertoa, joten seuraava viikko meneekin sitten palautellen.|W|P|108582650645450899|W|P|Höpinöitä|W|P|hermis@hermeliini.net5/28/2004 08:20:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Wesley valitteli vieraskirjassa ettei kommentointi oikein ota onnistuakseen. Itseltäni homma onnistui vieraskirjaan kirjaamieni ohjeiden mukaisesti. Onnistuuko samalla metodilla muilta? Testaisiko joku ystävällinen henkilö asiaa, pliis, niin tiedän pelittääkö systeemi vai ei. Jos ei pelitä tai tuntuu muuten järjettömän hankalalta niin vaihdan takaisin Haloscanin kommentointisysteemiin. Mielelläni pitäisin kuitenkin tämän Bloggerin oman, koska uusista viesteistä tulee ilmoitus sähköpostiini, jolloin pystyn nopeammin reagoimaan kommentteihin. Laittakaahan mielipiteitä ja kommentteja koskien kommentteja! ;) Kiitollisna Hermis :)|W|P|108576514060119371|W|P|Kommentointi|W|P|hermis@hermeliini.net5/28/2004 08:34:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|testing, onnistuuko?

t.Lyyti5/28/2004 08:36:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|Siis kommentointi onnistui minulta nyt siten, että kommentoin anonyymina. Puoli minuuttia kesti kunnes kommentti tuli näkyville. Eli nou problemos ;)

Lyyti5/28/2004 11:02:00 ip.|W|P|Blogger Hermis|W|P|Kiitos tytöt testauksista! :) Kiva tietää, että systeemi toimii :)5/28/2004 05:21:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|"Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus". Kyseinen lause on jäänyt mieleen jostain lukion psykologian tunnilta, ja aina silloin tällöin se realisoituu omassa elämässä; sitä tajuaa, kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kun yhdellä elämän osa-alueella tökkii niin se kummasti pistää tökkimään myös muilla alueilla, myös niillä, joilla ei ole suoranaisesti mitään tekemistä varsinaisen asian kanssa. Kuluva viikko on ollut selkeästi "töks-töks" -viikko. Kaikki alkoi työasioista ja vähitellen homma on siitä sitten levinnyt muihin juttuihin. Onneksi mitään suurempaa fyysistä oiretta unettomuutta lukuunottamatta ei ole vielä ilmennyt ja yritänkin pyristellä koko tilanteesta jotenkin eroon ennenkuin näin käy. Eniten tietysti harmittaa, että suhteellisen hyvin sujunut dieettikin on joutunut jonkinlaiseen alamäkeen; syömiset ovat syvältä ja treenit nyt olosuhteiden pakosta muutamia päiviä jäissä. Kohtapuoliin starttaan työmatkalle ja sieltä tänään illansuussa kotiuduttuani aion rauhoittaa viikonlopun viikon aikana ilmenneiden asioiden pohtimiseen. Jälleen kerran on syytä laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja miettiä mikä tässä elämässä on itselleni tärkeintä. On aika palauttaa mieleen kuinka elämää eletään itseä eikä muita varten. Ihanaa viikonlopun alun odottelua! Muistakaa elää itsellenne ;)|W|P|108571193065234607|W|P|Töks töks|W|P|hermis@hermeliini.net5/28/2004 08:10:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|Tämä on testikommentti.

Hi Wes! :)

terv: Hermis5/25/2004 07:21:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Tänään on ollut taas sellainen päivä, jonka mieluusti jättäisi kokonaan väliin. Aamupäivä oli vielä ihan ok, mutta sitten tuli pientä ristiriitaa töissä ja meikäläisen inspiraatio lopahti siihen. Mitäpä sitä sitten töitä tekemään kun niistä ei kerran tule mitään, joten salikamppeet niskaan ja rautaa repimään turhautumisen purkamiseksi. Vähän huonoon aikaan iski vaan tämä "kriisi" kun kiirettäkin olisi. Eikä se salilla riehuminenkaan näytä tuottaneen tulosta; tossa ne työt makaa edelleen pitkin pöytää. Noh, ehkä nukkuminen yön yli auttaa ja löydän jostain huomenna sen kadonneen inspiraation. Olen viime aikoina aika usein lähtenyt salille purkamaan "paineita". Se kun tahtoo olla meikäläiselle se ainoa paikka, jossa ajatus on jossain muualla kuin arkihuolissa. Siellä ei tarvitse miettiä muuta kuin toistoja, sarjoja ja painoja, ja voi olla tyytyväinen itseensä kun saa vietyä sarjan loppuun. Ja mikä parasta, siellä olen täysin riippumaton muista ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta. Voin olla täydellisesti itseni herra! Tänään lähdin siis kiukuspäissäni treenaamaan olkapäitä, ojentajia ja hauiksia. Treeni sujui kuin unelma! Myös näistä olkapäistä löytyi jälleen poweria, vaikka juuri valittelin, että normaalipainot tuntuvat raskailta. Tänään molemmissa olkapääliikkeissä (pystypunnerrus käsipainoilla ja pystysoutu) pohjat! Taisipa olla jopa kaikkien aikojen ennätykset molemmissa tai ainakin ennätyksiä sivuavat painot. Oisko sitten adrenaliini vääntänyt tehoja lisää ;). Niin tai näin niin myös syke oli mukavan korkealla, josta seurauksena melkoisen huikeat kalorikulutukset; 850 kcal käsitreenissä!!! Heh, jalkatreenissä näitä lukemia näkee silloin tällöin, mutta yläkehon osalta ovat kyllä harvinaista herkkua. Tosin aikaakin sain kulumaan kaikkine lämmitelyine ja venyttelyine puolisentoista tuntia. Voisiko edellisestä päätellä, että kiukku on hyvästä? Voihan se toisinaan olla, mutta pidemmän päälle tällä menolla lähinnä tappaa itsensä. Tavalla tai toisella ;) (Tänään liikunnalla kulutettuja kaloreita yhtä paljon kuin syötyjä. Onneksi rasvavarantoja vielä riittää ;))|W|P|108550351617030024|W|P|Kiukkua|W|P|hermis@hermeliini.net5/23/2004 07:12:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Ravintokcal/vrk: 1309 kcal Liikuntakcal/vrk: 424 kcal Saldo: 885 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 365 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 9160 Liikuntakcal/vko: 2965 Saldo: 6195 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 2555 kcal/vko) Keskimääräinen makroravinnekoostumus:
  • prot 36,2 E% (115 g)
  • hh 36,4 E% (116 g)
  • rasva 27,3 E% (38,4 g)
Keskiarvopaino 9. dieettivkon alussa: 57,3 kg Keskiarvopaino 9. dieettivkon lopussa: 56,3 kg Saldo: -1,0 kg Pudotus dieetin alusta (9 dvkoa) 3,0 kg Ylin paino: 56,6 kg (keskivko) Alin paino: 55,9 kg (lauantai biletyksen jälkeen) Erotus: -0,7 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,365 kg Todellinen pudotus: -1,0 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: -0,635 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (9 dvkoa) 2,815 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (9 dvkoa) 3,0 kg Saldo: -0,185 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 40 min Tällä viikolla tulikin huima pudotus! Itseasiassa koko dieetin pohjat. Mikä sitten lie syynä... en tiedä. Proteiinia olen syönyt hiilareihin nähden "vahingossa" jonkin verran enemmän kuin aikaisemmin, mutta aika pienistä eroista kuitenkin on kyse. Liikunnoissa ei ole juurikaan tapahtunut muutosta eli samalla ohjelmalla pörrätään sekä salin että aerobisen puolella. Ehkäpä kyseessä on vain tämä jo aikaisemmin mainitsemani kolmen viikon välein tapahtuva suurempi pudotus. Miltäs keho sitten näyttää ja tuntuu? Nyt ovat vihdoinkin housut löystyneet jonkin verran yläreisistä. Pakarat ovat suht ennallaan, samoin vyötärö (68,5 cm). Olkapäät ovat kiristyneet hieman; treenatessa alkavat verisuonet vähitellen näkyä kohoumina iholla. Hauissuonihan on ollut näkyvissä jo jonkin aikaa usein ihan ilman treeniäkin. Lihasmassaa on sen sijaan jonkin verran hävinnyt (tai ainakin olen itse näkevinäni näin) lähinnä käsistä ja ehkä jopa olkapäistäkin. Olkapäiden kohdalla myös treenipainot tuntuivat viime viikolla ensi kertaa raskaammilta kuin aikaisemmin (sain juuri ja juuri nipistettyä sarjat loppuun). Jalat toimivat edelleen hyvin, samoin rinta ja selkä. Penkkiin sain tänään jopa lisätä 2,5 kiloa! :) Ehkä oli vaan hyvä tsemppi päällä... heh... Rinnat ovat myöskin tyhjentyneet viime viikon aikana ikävästi :( (ne vähäisetkin :(). Harmittaa, etten saanut kuvia otatetuksi tänä viikonloppuna. Seuraavasta mahdollisesta ajankohdasta ei valitettavasti ole vielä tietoa :(. Kuvat olisivat nyt ensiarvoisen tärkeitä myös itseni kannalta, jotta pystyisin helpommin vertaamaan aikaisempaan tilanteeseen ja näkisin missä mennään. Hieno viikko takana, anyway! :) Toivottavasti suuntaus jatkuu..|W|P|108533065354054768|W|P|9. dieettivkon tulokset|W|P|hermis@hermeliini.net5/23/2004 10:55:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Perjantain "Ladie`s night out" sujui mukavasti eikä edes aiheuttanut minkään asteen morkkista. Syömiset ja juomiset pysyivät aika mukavasti kurissa päivän kokonaiskaloreiden jäädessä kahdesta dry sidukasta huolimatta 1600:aan. Eilisen painokin heilahti nestevajauksen kourissa alle 56 kilon :). Tänään olen tosin palannut jo normaalimpiin lukemiin. Ainoa illanvieton aiheuttama suurempi ongelma on unirytmin täydellinen sekoaminen. Nukkumaan pääsin perjantaina puoli neljän kieppeillä ja aamulla oli herätys puoli ysiltä. Homma ok, eikä hirveätä väsymystä ennenkuin puoli ysi illalla, jolloin painuinkin nukkumaan. Ajatuksena oli nukkua aamuun saakka, mutta heräsin puolen yön aikaan ja sen jälkeen vierähtikin yli 3 tuntia ennenkuin nukkumatti saapui uudemman kerran. Ja kasilta ylös, joten nyt tuntuu pää jokseenkin sekavalta, ja töitä pitäisi vääntää. Myös jalat saivat jonkin verran tosta keikasta siipeensä. Tein perjantaina iltapäivällä jalkatreenin ja siihen päälle useampi tunti tanssiurheilua, joten melkoisen poikki ovat. Eilen oli tarkoitus vielä lähteä lenkille, mutta vaihdoin suosiolla hölkän tunnin kävelylenkkiin. Nyt jalat ovat edelleen spagettia. Annetaanpa niille tänään huilipäivä. Jees, viikkoraporttia luvassa joskus illansuussa. Nyt back to business ja sitten salille rintaa ja selkää hätyyttämään. Ainiin, taitaapa se kuvaussessio taas siirtyä johonkin hamaan tulevaisuuteen :(. Sorry virheellinen mainostus.|W|P|108529978272637141|W|P|Biletyksen jälkitunnelmia|W|P|hermis@hermeliini.net5/21/2004 04:30:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Tänään on luvassa biletystä, ravintolaruokaa ja ehkä jopa alkoholia tilkkanen :o. Viimeksi olenkin maistellut juhlajuomaa reilu vuosi takaperin Wappuna ja silloinkin erittäin kohtuullisesti puolikkaan siiderituopin merkeissä. Nyt alkaa olemaan stressimittari siinä pisteessä, että katson ansainneeksi tämän illan viihteellä. Kärvistellään sitten taas huomenna syvääkin syvemmän morkkiksen kourissa ;). Iltoja ihmiset ja nykikää hihasta jos tielle osutte! :)|W|P|108514656526884587|W|P|Biletystä|W|P|hermis@hermeliini.net5/19/2004 05:52:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Aivi oli huolestunut jokunen aika sitten kehosivujen vieraskirjassa vähäisistä syömisistäni. Musta asia oli niin mielenkiintoinen, että ajattelin kirjoittaa siitä vieraskirjan sijasta tänne blogiin. Kerrataanpa taustat pikaisesti. Hermeliini, 30+ vee, 160 cm, lähtöpaino 59,3, paino 2 kuukauden dieetin jälkeen 57,3 eli kokonaispudotus 2 kiloa, joka tekee keskimäärin 250 grammaa viikkoa kohden. Ravintoa keskimäärin 1300-1350 kcal/vrk ja liikuntaa ~400 kcal/vrk (saldo 900-950 kcal/vrk) eli noin tunnin verran päivässä. Syönkö siis liian vähän? Riippuu luonnollisesti siitä mihin vertaa. Jos haluaisin lisätä lihasmassaa (tai massaa yleensä) niin kyllä, syön aivan liian vähän. Jos haluaisin säilyttää olemassa olevan massan niin edelleen söisin liian vähän. Mutta kun haluan laihtua (menettää ensisijaisesti rasvamassaa) niin onko mulla oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin syödä liian vähän? Ei tietenkään ole. Noh, Aivi ei varmaankaan tarkoittanut tätä, vaan sitä, että syönkö dieetille liian vähän. Jos laihtumisvauhti on 250 g/vko niin on melkoisen vaikea mieltää syövänsä liian vähän. Usein puolen kilon laihtumisvauhtia viikkoa kohden pidetään jotenkin optimaalisena, mutta myös kilo viikossa on vielä inhimillinen tahti jos ylipainoa on enemmän. Niitä viimeistä viittä kiloa tuskin on järkevää pudottaa kilo/vko vauhdilla. Kutrin sanoin "Jos laihdut alkuvaiheen jälkeen keskimäärin enemmän kuin 0,5-1 kg viikossa tai olet jo normaalipainorajojen sisällä ja laihdut keskimäärin yli 0,25-0,5 kg viikossa, tuhoat rasvan lisäksi myös merkittävässä määrin lihasta -- eli olet hyvää vauhtia matkalla ns. laihaksi läskiksi." Eli ei, en syö mielestäni liian vähän. Teoriassa jos söisin 250 kcal päivässä enemmän (1550-1600 kcal/vrk) niin saisin heittää hyvästit kiristymishaaveille. Näin tämä homma vaan menee. Valitettavasti. Tuntuuko musta, että söisin liian vähän? Alun sopeutumisjakson jälkeen musta ei ole ollut lainkaan hankalaa pysyä näissä energiamäärissä. Muutamia "ylilyöntejä" on poikkeuksellisissa olosuhteissa tapahtunut, joskin nekin ovat olleet melko viattomia. Jos pystyn syömään ja syön sekä liikun suunnitelmien mukaan niin ongelmia ei ole. Ei ole nälkää eikä energianpuutetta. Treenit sujuvat mainiosti, kunhan ajoitan ateriat oikein. Treenipainot ovat pysyneet ennallaan tai tietyissä tapauksissa jopa nousseet. Palautuminen sujuu kuten ennenkin. Ajoittain esiintyy kärttyisyyttä, mutta varsinainen syy löytyy usein muualta kuin energian vähyydestä (esim. vähäiset unet). Jossain vaiheessa oli myös palelujakso, joka nyt on oikeastaan mennyttä sekin. Hiukset irtoilevat edelleen, mutta onko syy sitten yksinomaan dieetissä vai jossain muussa (kokonaisuus) onkin sitten jo eri juttu. On paljon ihmisiä, jotka laihduttavat syömällä 1600-1800 kcal/vrk ja syövät kokonaisenergiamäärästä huolimatta mun näkökulmasta "liian vähän". Liian vähän siksi, että ravinnon laatuun ei kaikissa tapauksissa kiinnitetä riittävästi huomiota. Syödään ns. tyhjää energiaa. Itse tässäkin mielessä väittäisin syöväni riittävästi, koska syön mielestäni laadukkaasti; kiinnitän huomiota ravintoainekoostumukseen, vitamiineihin ja kivennäisaineisiin ym. terveydellisiin tekijöihin. Liikun myös kohtuullisesti (keskimäärin tunti päivässä ei ole mielestäni liikaa) eri tavoin ja eri tehoalueilla, ja pyrin aina ajoittamaan syömiset liikunnan suhteen optimaalisesti. Summa summarum, joillekin 1300 kcal jopa dieetillä saattaa olla liian vähän, itselleni mielestäni ei. Olen lukenut ns. "fitness" -dieeteistä, jotka ovat olleet kärsimystä kun ollaan syöty 1300 kcal ja treenattu samanaikaisesti intensiivisesti. Mä en koe tämän ruokavalion noudattamisen olevan mitenkään kärsimystä, keho ja mieli ovat sopeutuneet hyvin. Jos laihtumisvauhti olennaisesti kiihtyy (0,5-1 kg/vko pidemmällä aikavälillä) niin siinä tapauksessa alan huolestua ja lisään varmasti ravinnon määrää. Kommentoikaa vapaasti, jos olette sitä mieltä, että syön liian vähän. Ja perustelujen kera, kiitos :)|W|P|108498187998120915|W|P|Liian pienillä kaloreilla?|W|P|hermis@hermeliini.net5/19/2004 10:49:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Hip hei, paino jo kolmatta päivää alle 57 kilon :)! Kivaa! Tsekkailin tossa eilen vähän tarkemmin painokehityksestä kertovaa käyrää ja teinpä sellaisen havainnon, että noin kolmen viikon välein tapahtuu merkittävämpi pudotus. Siinä välillä sitten seilaillaan melkoista siksakkia hienoisessa laskusuunnassa. En tiedä mihin kiertoon tämä liittyy (ei ainakaan kuukautiskiertoon) vai onko vaan puhdasta sattumaa, mutta ihan mielenkiintoinen juttu anyway. Josko sitä nyt jaksaisi kituutella paremmin kun "tietää", että viimeistään kolmen viikon kuluttua jotain tapahtuu. Hmmm... toisaalta nyt täytyy taas odottaa se kolme viikkoa ennenkuin mitään oikeastaan tapahtuu. Mielelläänhän sitä näkisi laskevia lukemia joka viikko ;)|W|P|108495349449496078|W|P|Laskussa|W|P|hermis@hermeliini.net5/16/2004 09:33:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Tällä kertaa "tuloslista" on hieman erilainen johtuen tosta perjantain taulukoimattomuudesta. Eli seuraava käsittää ainoastaan 6 päivää eikä näin ollen laskennallisia arvoja ollenkaan. Ravintokcal/vrk: 1345 kcal Liikuntakcal/vrk: 416 kcal Saldo: ? Ravintokcal/6 pvää: 8071 Liikuntakcal/vko: 2913 Saldo: ? Keskimääräinen makroravinnekoostumus:
  • prot 34,0 E% (112 g)
  • hh 37,5 E% (126 g)
  • rasva 28,5 E% (43 g)
Keskiarvopaino 8. dieettivkon alussa: 57,5 kg Keskiarvopaino 8. dieettivkon lopussa: 57,3 kg Saldo: -0,2 kg Pudotus dieetin alusta (8 dvkoa) 2 kg Ylin paino: 57,6 kg (maanantai) Alin paino: 57,0 kg (perjantai) Erotus: -0,6 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 8 h Viime viikko olikin sitten ensimmäinen, jota voisi kutsua epäonnistuneeksi dieettiviikoksi. Kaksi päivää seitsemästä meni ns. pieleen ja toinen jopa niin pahasti, että en saanut sitä edes taulukoitua. Toki olisin voinut heittää summittaisia arvioita, mutta mun mielestä niissä ei ole yhtään sen enempää todellisuuspohjaa kuin taulukoimatta jättämisessä. Siksi näin. Viikko meni syömisten osalta pieleen, mutta tulos on sentään olosuhteisiin nähden kohtalainen ja siihen täytyy olla ehdottoman tyytyväinen. Yhtä hyvin keskiarvopaino olisi voinut näyttää plusmerkkisiä lukuja. Liikuntakaloreitakin on kertynyt yllättävän paljon, vaikka viikkoon mahtui perjantain osalta myös yksi vapaapäivä. Tietoisesti en ole pyrkinyt lisäämään liikuntaa, mutta jotenkin sitä on vaan päässyt kertymään tuon reilut puoli tuntia enemmän kuin tavallisesti. Kyse on siis pidemmistä treenisessioista. Ensi viikolla täytyy jälleen ryhdistäytyä ettei homma vallan riistäydy käsistä. Toivon, ettei ensi viikolle osu näitä erikoispäiviä (matkoja, pitkiä kokouksia), vaikka sellainenkin mahdollisuus tietysti on. Valitettava totuus on myös se, että näitä erikoistilanteita on luvassa jatkossakin jokseenkin säännöllisesti ja jotenkin niistä pitäisi selvitä paremmin kuin tähän asti. En vain tiedä mikä olisi sopiva ratkaisu, koska usein homma riistäytyy käsistä pohjautuen jo vähäiseen nukkumiseen ja väsymys luonnollisesti altistaa syömään vähän miten sattuu. Kauheasti ei kiinnostaisi kantaa eväitä pitkin poikin, varsinkin kun tavaraa on yllin kyllin muutenkin mukana. Noh, täytyypä pohtia tätä jossain vaiheessa tarkemmin ja laatia jonkinlainen selviytymissuunnitelma.|W|P|108469082391826655|W|P|8. dieettivkon tulokset|W|P|hermis@hermeliini.net5/15/2004 10:49:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Kuluneen vuorokauden aikana 15 tuntia unta, kunnon sapuskaa säännöllisin väliajoin ja salitreeniä, joten olo alkaa vihdoinkin normalisoitua raskaan viikon jäljiltä. Great! :) Vaikka olisihan se tietysti, mukavaa kun viikonlopun voisi kuluttaa jotenkin muuten kuin edellisviikosta toipumiseen. Onneksi tällaista ei kuitenkaan tapahdu ihan joka viikko, joten menköön nyt. Treenasin tänään olkapäät, hauikset ja ojentajat, ja sainpa aivan ensimmäistä kertaa "kehourani" aikana ripustaa lanteille lisäpainovyön! Eihän sitä painoa tarvittu lisää kuin viitisen kiloa ojentajadippiin, mutta kuitenkin tuntui tosi hienolta. Oikein harmitti, ettei ollut ketään todistamassa tätä suurta tapausta ;). Treenit sujuvat edelleen mukavasti ja muutamiin liikkeisiin olen saanut latoa jopa enkkapainoja, lähinnä jalkaliikkeisiin, mutta myös kädet tuntuvat olevan hyvin kuvioissa mukana. Uusi treeniohjelma tuntuu ihan kätevältä, vaikka ajoittain hieman palautumisongelmaa on tällä 5-6 päivän kierrolla ja näillä sapuskoilla ollutkin. Kehokin kiristyy tässä vähitellen (aivan liian hitaasti tosin), ja itseasiassa kädet näyttivät tänään pumpissa jopa pelottavan hyviltä. Saattaa olla, että jos tästä vielä hieman kiristytään niin tilanne menee yläkehon osalta jopa huonompaan suuntaan mittojen kutistuessa. Kunpa vaan jotenkin pystyisi targetoimaan tota rasvan palamista... Alakehossa riittää nimittäin vielä rutkasti töitä. Myös vyötärön seudulla löytyy yhä hävitettävää. Katsotaan, josko ensi viikonloppuna saisin aikaiseksi räpsiä muutamia dieetin puolivälikuvia. Näin olen ainakin alustavasti suunnitellut. Yritän myöskin huomenna koota jonkinlaisen listan tämän dieetin ravintopuolen ydinkohdista eli niistä jutuista, joihin olen erityisesti panostanut tai kiinnittänyt huomiota.|W|P|108465224044779344|W|P|Toipumista|W|P|hermis@hermeliini.net5/15/2004 09:22:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Reissusta selvitty vähemmän kunnialla, mutta hengissä kuitenkin. Shit happens ja syömiset menivät odotetusti täysin metsään. En jaksa niistä kuitenkaan vouhkata, koska olo oli lähes koko päivän muutenkin tuskallinen; väsymystä, nälkää ja pahoinvointia. Muutoin matka oli onnistunut eli työt tuli kaikesta tuskasta huolimatta hoidettua. Eilisen kaloreista ei mulla ole hajuakaan, mutta vahva veikkaus on, että siellä 2500-3000 välimaastossa pyöritään. Kun aamuneljältä vetäsee puurot nassuun niin puoli kasi on jo järjetön nälkä. Koneessa tyydyin vielä teekupposeen, mutta asiakkaan luona iskin hampaani jo perinteiseen huoltsikkatyyliin täytettyyn vehnäsämpylään (en tosin ollut huoltsikalla). Vaihtoehtona olisi ollut uunilämmin tuoksullaan huumaavaa vehnäpulla. Siinäpä sitten oli ne eväät, joilla asiakkaan mielestä kaiketi tuli koko loppupäivä selvitä. Onneksi oli se proteiinipatukka mukana, jota yritin joka välissä hieman nakertaa. Takaisin lentokentälle päästyäni ajattelin saavani vihdoinkin kunnon aterian, mutta mitä vielä, tarjolla oli jälleen pelkkää huoltsikkakamaa! Valikoima oli sentään hieman laajempi ja valinta osui tällä kertaa täytettyyn reissariin ja kyytipojaksi puolen litran Sprite Zero. Koneessa kieltäydyin teekupposesta muffinssilla. No mutta, eihän toi nyt niin paha koko päivän saldoa ajatellen ollut. Ei ollut ei ennenkuin rättiväsyneenä pääsin kotiin todetakseni vain, että jääkaappi on muutamaa hedelmää lukuunottamatta täysin tyhjä enkä todellakaan jaksa vääntäytyä kauppaan mitään hakemaan. Pakastimesta löytyi puolikas pizzan raato, joka sai tähän hätään kelvata. Jälkkäriksi vielä Geisha-suklaapatukka, viipale kuivakakkua ja pulla, ja niin oli henkinen makeannälkä tyydytetty. Tänään on mukava päästä jälleen tuttujen ja turvallisten rutiinien pariin. Ja salille, jonka eilen omatunnon kolkuttamatta jätin tyynesti väliin.|W|P|108460396822345810|W|P|Reissu-uutisia|W|P|hermis@hermeliini.net5/14/2004 04:38:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Huomenta ihmiset! Jälleen muutama hassu nukuttu tunti takana ja työmatka edessä. Ruokailut eivät ole juurikaan omissa käsissä eli tiedossa suuren suuri repsahtamisvaara. Yhden protskupatukan sentään pakkasin mukaan. Toivottavasti selviän kunnialla... Viikonlopun odotusta! Itse ainakin odotan sitä kuin kuuta nousevaa, jotta saan koko viikon univelat nukuttua pois.|W|P|108449905402455846|W|P|Aikainen lintu madon syö..|W|P|hermis@hermeliini.net5/13/2004 07:48:00 ap.|W|P|Hermis|W|P|Paino vaan junnaa paikallaan, mitoista sitten puhumattakaan... *huoh*. Minkäs piikkiin tällä kertaa asian pistäisi? Vaihtoehtoina ovat hiilarirepsahdus, stressi, unenpuute ja hormonaalinen tila. Valitkoon tällä kertaa kukin tosta listasta mieleisensä. Mä lähden töihin...|W|P|108442390365469166|W|P|Jumitusta|W|P|hermis@hermeliini.net5/12/2004 04:23:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Blogger on uudistunut. Uudistus ei näy niinkään blogin lukijoille, mutta täällä "luomispuolella" ero aikaisempaan on huima. Bloggerin käyttöliittymä on saanut täysin uuden ulkoasun ja siinä ohessa muutamia lisätoimintoja, joista tässä vaiheessa otan käyttöön tuon kommentointimahdollisuuden. Aiemmin kommentointi on tapahtunut ulkopuolisen palveluntarjoajan Haloscanin avustuksella. Jotta aiemmin tehdyt kommentoinnit näkyvät ainakin toistaiseksi niin pidän nyt ehkä viikon verran tai ainakin muutamia päiviä molemmat kommentointimahdollisuudet toiminnassa. Jatkossa Haloscan saa väistyä Bloggerin tieltä. Toivon kuitenkin, että ette käyttäisi enää Haloscanin kommentointia vaan tätä Bloggerin omaa. Käytännössä tämä tarkoittaa kommenttien jättämistä linkkiin, jossa lukee "comments" aiemman "Kommentoi" sijaan. Hermis kiittää, kumartaa ja palaa asiaan pikapikaa :)|W|P|108436880324757431|W|P|Uudistunut Blogger|W|P|hermis@hermeliini.net5/12/2004 04:38:00 ip.|W|P|Anonymous Anonyymi|W|P|Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.5/12/2004 05:21:00 ip.|W|P|Blogger Hermis|W|P|Joopa joo, edelleen koko homma hieman hämärän peitossa eikä nyt ole aikaa räpeltää tämän enempää. Toivottavasti muut selviävät tämän kanssa paremmin kuin mä. Jos homma osoittautuu hankalaksi niin eihän mikään estä pitämästä tuota Haloscanin kommentointia tämän sijaan.5/11/2004 07:24:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Eilen sitten repesi! Homma onkin sujunut ihan itsestään jo melkoisen kauan, joten kaipa tämä repsahdus oli vain ajan kysymys. Tuloksena oli 300 ylikaloria, joista suurin osa hiilareista. Kuinka tähän tilanteeseen sitten jouduttiin? Kyseessä oli tietenkin rutiineista poikkeava päivä, joka sisälsi myös paljon jännitystä ja paineitakin. Pohja luotiin varmasti jo edellisenä yönä kun en hermostuksissani ja toisen kissan pussihousuja jatkuvasti putsatessa (ripuli) saanut nukutuksi. Aamulla olin melkoisen seis ja jännitin edelleen päivän palaveria. Päivä sujui vielä ongelmitta, enkä pitkässä palaverissakaan sortunut tarjolla oleviin herkkuihin. Kuppi teetä sai riittää, vaikka tarjolla oli myös aivan ihana hedelmälautanen (mansikoita, ananasta, viinirypäleitä, vesimelonia). Ehkäpä olisi ollut viisasta syödä hieman hedelmiä, mutta jäipä syömättä, koska punnitusmahdollisuutta ei luonnollisestikaan ollut, heh. Takaisin toimistolle päästyäni oli edellisestä kaksi näkkäriä sisältävästä ateriasta kulunut kuusi tuntia; nälkä oli järjetön ja olo heikko. Kotona oli viikonlopun jäljiltä tyhjä jääkaappi eli kaupan kautta oli koukattava. Ja mitäs sieltä sitten näppeihin tarttuikaan? Ainakin Pätkis ja lakupatukka sekä sämpylöitä, joita en ollut syönyt kahteen kuukauteen. Ei ole näkkileivän voittanutta! ;) Eipä siihen sitten muuta tarvittukaan. Illalla iski morkkis ja laskeskelin jo paljonko saisin tulevina päivinä syödä, jotta vahinko otettaisiin takaisin. Nyttemmin olen jo luopunut ajatuksesta, ja hyväksynyt tapahtuneen. Eihän tämä tähän kaadu. Jos homma kaatuu niin syyt löytyvät varmasti muualta kuin muutamista suhteellisen viattomista repsahduksista. Täytyy vaan toivoa etteivät repsahdukset toistu jokaisen erikoistilanteen yhteydessä. Valitettavasti joudun lähitulevaisuudessa matkustelemaan paljon työn merkeissä, jolloin syöminen "sääntöjen" mukaan on käytännössä mahdotonta. En vielä tiedä kuinka aion näistä matkoista selvitä, mutta todennäköisesti on kuitenkin parempi syödä kunnolla (=ravintolaruokaa) kuin jättää syömättä, koska se kostautuu jossain vaiheessa joka tapauksessa. Tavalla tai toisella. Täytyy vaan yrittää tehdä viisaita valintoja ja olla ottamatta turhaa stressiä näistä "listan ulkopuolella" tapahtuvista ruokailuista.|W|P|108429416038696388|W|P|Repsahdus|W|P|hermis@hermeliini.net5/09/2004 12:51:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Ravintokcal/vrk: 1296 kcal Liikuntakcal/vrk: 399 kcal Saldo: 897 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 353 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 9071 Liikuntakcal/vko: 2792 Saldo: 6279 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 2471 kcal/vko) Keskimääräinen makroravinnekoostumus:
  • prot 33,7 E% (108 g)
  • hh 36,9 E% (119 g)
  • rasva 29,5 E% (42 g)
Keskiarvopaino 7. dieettivkon alussa: 57,8 kg Keskiarvopaino 7. dieettivkon lopussa: 57,5 kg Saldo: -0,3 kg Pudotus dieetin alusta (7 dvkoa) 1,8 kg Ylin paino: 57,8 kg (maanantai) Alin paino: 57,3 kg (perjantai) Erotus: -0,5 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,35 kg Todellinen pudotus: -0,3 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: -0,1 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (7 dvkoa) 2,250 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (7 dvkoa) 1,8 kg Saldo: +0.450 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 25 min Aika tasaiseen tahtiin ovat viime viikot sujuneet. Olen ihan tyytyväinen, vaikka pudotustahti saisi kyllä olla hieman vauhdikkaampi. Mutta minkäs teet? Liikuntaa en kerkiä lisäämään, eikä ruokavalion tiukentaminenkaan oikein houkuta. Homma kuitenkin tuntuu toimivan jotenkin omalla painollaan näin ilman sen suurempaa tuskaa tai funtsimisia, joten parasta kaiketi jatkaa näin ja miettiä toimenpiteitä vasta siinä vaiheessa kun tulosta ei enää synny ollenkaan. Ensi viikon jälkeen dieetti on puolivälissä, ja on varmasti paikallaan tehdä väliaikalaskelmia ja toivon mukaan myös napsia muutamia kuvia, jotta nähdään missä mennään. Kuvien kanssa kehitystä on helpompi tarkastella. Peili kertoo millon mitäkin eikä tuo vyötärömittakaan ole juurikaan muuttunut (tänään 67 cm), vaikka parin kilon pudotus on takana. Eilen myöskin sovituskopissa oli housujen kanssa ihan yhtä paljon ongelmia kuin aina ennenkin; reidet ja persuus kinnaavat, vyötäröllä 5-10 senttiä tilaa (koko 38). Ennustuksia on aina mukava tehdä ja katsoa sitten toteutuvatko ne vai eivät. 7 viikon perusteella ennustaisin dieetin kokonaispudotukseksi tulevan noin 4 kiloa eli loppupaino olisi tällöin aika lähellä 55 kiloa ja alkuperäisestä tavoitteesta jään tällöin 3 kiloa. Käytännössä tämä tarkoittaa hyvästit reisien erottuvuudelle... nyyh... |W|P|108409626722389336|W|P|7. dieettivkon tulokset|W|P|hermis@hermeliini.net5/07/2004 10:55:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Uuuh, olen ollut ilmeisesti niin kiltti, että oikein hävettää. Mistäkö tietää olleensa kiltti? No lahjoista tietenkin! Olen viime viikkoina saanut niin monta hienoa ja mieleistä lahjaa, että en voi kuin pyöritellä ihmeissäni silmiä päässä. Ensin sain tietysti tämän ihanan auton, johon olen aivan lovelove. En ole varmasti koskaan omistanut menopeliä, joka tuntuu ja näyttää näin itseltäni. Ja uskokaa pois, että muutaman pelin olen todellakin ehtinyt jo omistaa ja sitäkin useampaan tutustua. Olemme erottamattomat ja nautimme suunnattomasti toistemme seurasta. No okei, mä nautin. No sitten... eilen sain uuden kännyn. Siitä en oikein osaa vielä sanoa mitään, koska latauksen jälkeen se on ollut toiminnassa vasta alle puoli vuorokautta ja elämme siis mielenkiintoista tutustumisvaihetta. Noin tunti sitten sain elämäni ensimmäisen mp3-soittimen. Ei varmasti tarvitse mainitakaan, että siitä olen täysin ulalla. Olen kyllä sellaisen perään haikaillut, mutta en oikeastaan ole tiennyt mistä koko vempeleessä on kyse. Enkä tiedä vieläkään. Epeli on edelleen latauksessa ja ohjekirja sisälsi ihan liikaa kuivia juttuja, jotta olisin jaksanut kahlata sen lävitse. Käytäntö opettaa eli eiköhän tuonkin salat jotenkin räpläämällä aukene. Jooh, ihan kun ois joulu keskellä kesää (sisällä tällä hetkellä tuskaiset 28 astetta lämmintä)! Mitäs kehorintamalle... Ei kai kauheasti mitään uutta. Treeni kulkee mukavasti edelleen, eikä dieetillä pysymisen suhteenkaan ole ollut ongelmaa. Tosin musta tuntuu, että vaikka paino on pudonnut jonkin verran sitten lähtöpisteen niin läski ei ole hävinnyt minnekään, vaan on ainoastaan muuttanut olomuotoaan sellaiseksi ällölöysäksi tavaraksi, joka roikkuu ikävästi joka puolella. Ja tietysti tästä johtuen olkapäät ja hauikset näyttävät suht siedettäviltä kun ylimääräinen on valahtanut alaspäin. Liittyisiköhän tämäkin roikkuminen jotenkin ikään? Todennäköisesti.|W|P|108395974685950264|W|P|Joulu on taas, joulu on...|W|P|hermis@hermeliini.net5/06/2004 11:24:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Kiitos kannustuksesta ja tunnustuksesta kaikille niitä eri tavoin esittäneille :). Erityisesti haluan kiittää Kutria, jonka ansiosta täällä on tänään käynyt tavallista enemmän kävijämittarin pyörittäjiä. Itseasiassa eilen ihmettelin piikkiä kehosivuilla ja tänään sitten täällä. Molemmat piikit johtuvat samasta asiasta eli uusista linkeistä muilla sivuistoilla; Pakkiksella ja Kutrin blogissa. Yksi päivä jälleen takana; lämmintä, töitä ja jalkatreeniä. Jos huomenna jaksan vielä olla oikein ahkera niin luvassa on vapaa viikonloppu!|W|P|108387505410446434|W|P|Kiitos|W|P|hermis@hermeliini.net5/05/2004 05:32:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Aina tasaisin väliajoin näyttää mieleen nousevan kysymys, että miksi sitä viitsii nähdä vaivaa ja repiä jostain aikaa kaiken tämän "tiedon" kokoamiseen ja jakamiseen (kehosivut), muiden kysymyksiin vastaamiseen (vieraskirja, meilit, foorumit) ja näiden omien ajatusten ja kokemusten kirjaamiseen (blogi). Mitä minä siitä loppujen lopuksi hyödyn, että kirjoitan tätäkin juttua tänne? En yhtään mitään; en saa mainetta, en mammonaa. Yhtä hyvin voisin kirjoitella näitä juttuja pöytälaatikkoon tai ainoastaan valitulle lähipiirille, joka oikeasti on tiedon tarpeessa ja osaa sitä paitsi arvostaa, niin myös hyödyntää. Noh, tietysti kirjoitan siksi, että kuvittelen näistä jutuista olevan hyötyä ja iloa jollekin muullekin kuin itselleni. Kuvittelen olevani avuksi ja hyödyksi jollekin, jolla on yhtälailla kehollisia tavoitteita kuin itsellänikin. Kuvittelen toisinaan jopa viihdyttäväni jotakuta näillä ajoittain typerilläkin jutuillani. Muitakin kuin itseäni siis. Aika ikävältä ja turhauttavalta tuntuu kun tajuaa uhraavansa aikaa ja näkevänsä vaivaa ainoastaan kuvitelmiin pohjautuen. Onhan mulla ihan oikeakin elämä ja ihan oikeita ihmisiä elämässäni, miksi siis elää kuvitelmaa? Kaiketi kyse on vain siitä, että jokin osa mussa jaksaa uskoa, että tästä hyötyäkin on. Uskoo... eikä vain kuvittele uskovansa. Katsotaan kuinka pitkälle usko riittää ;) EDIT: Mainittakoon vielä, että tämänkin kirjoituksen innoittajana toimi keho.net.|W|P|108376752239126076|W|P|Kuvitelmia|W|P|hermis@hermeliini.net5/04/2004 06:58:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Kävin tänään salilla seuraavan kaltaisen keskustelun erään kisakokemustakin omaavan henkilön (=X) kanssa. X: Oot hyvässä kunnossa. Mä: Aih.. no kiitos *nolona, hämillään, vaivautunut*, vaik en mä nyt missään kauheen hyvässä kunnossa oo. Ainakaan vielä. Toivottavasti jo muutaman kuukauden päästä paremmassa. Dieettiä jälellä vielä 9 viikkoa. X: Ootko mihin kisoihin menossa? Mä: En mä mihkään kisoihin... X: No miks sitte dieettiä vielä 9 viikkoa? Mä: Noku tää on tällanen projekti. Musta projektille pitää asettaa joku raja. X: No mut mikset mee kisoihin? Mä: En mä... ku mä oon jo niin vanhaki. X: Eihän se iästä oo kiinni. Kuntohan siihen vaikuttaa. Mä: No joo, mut ku ei oo oikein kokoakaan.... Nuoret pesee mut mennen tullen. X: No mut tiiäksä sen N.N:n? Mä: Joo tiiän. X: Sehän on kisannu eikä se sua isompi ollu. Mä: Nii.. mut se oli sillon aikanaan ku massamonsterit ei vielä ollu niin in... Ku ei tällä pelkällä kaurapuurolla tään enempää kokoa tule... X: No mut hei, kannattais kyllä mennä kisaamaan... Mä: Älä nyt yritä puhua mua tohon juttuun mukaan. Tai katotaan ensteks mikä kunto on parin kuukauden päästä ja palataan sillon aiheeseen. Miltä tuntuu kuulla olevansa hyvässä kunnossa? Vaikealta. Vaikeaksi homman tekee se kun itse ei ihan oikeasti ole sitä mieltä, että olisi jotenkin "hyvässä kunnossa". Tietysti on mukava kuulla, että joku näin ajattelee, mutta väkisinkin mieleen hiipii ajatus, että onko toi nyt muka ihan tosissaan vai sanooko vaan. Tämän päiväisessä keskustelussa mieltä lämmitti erityisesti se, että kyseessä oli henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta asiasta ja varmasti sikäli enemmän uskottavuutta. No uskoinko häntä? Heh, en. Olen edelleen sitä mieltä, että olen hyvin kaukana siitä kunnosta, jossa olisi realistista nousta lavalle. Eikä edes vaaka anna aihetta uskoa muuta ;)|W|P|108368628556492886|W|P|Kisoihin?|W|P|hermis@hermeliini.net5/02/2004 06:02:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Ravintokcal/vrk: 1303 kcal + Wappu 2301 kcal eli keskimäärin 1445 kcal Liikuntakcal/vrk: 411 kcal Saldo: 1034 kcal (arvioitu peruskulutus 1250 kcal/vrk --> vajetta 216 kcal/vrk) Ravintokcal/vko: 10118 Liikuntakcal/vko: 2878 Saldo: 7240 (arvioitu peruskulutus 8750 kcal/vko --> vajetta 1510 kcal/vko) Dieettipäivien keskimääräinen makroravinnekoostumus:
  • prot 33,9E% (109 g)
  • hh 35,6E% (115 g)
  • rasva 30,6E% (44 g)
Wapun makroravinnekoostumus:
  • prot 19,1E% (72 g)
  • hh 49,4E% (279 g)
  • rasva 31,4E% (79 g)
Keskiarvopaino 6. dieettivkon alussa: 58,2 kg Keskiarvopaino 6. dieettivkon lopussa: 57,8 kg Saldo: -0,4 kg Pudotus dieetin alusta (6 dvkoa) 1,5 kg Ylin paino: 58,1 kg (to ja la (Wapun jälkeen siis;))) Alin paino: 57,4 kg (maanantai) Erotus: -0,7 kg Laskennallinen painonpudotus perustuen peruskulutusarvioon 1250 kcal/vrk: ~0,2 kg Todellinen pudotus: -0,4 kg (perustuu ka-painoon) Saldo: -0,2 kg Laskennallinen pudotus dieetin alusta (6 dvkoa) 1,9 kg Todellinen pudotus dieetin alusta (6 dvkoa) 1,5 kg Saldo: +0.4 kg Liikuntaan kulutettu aika vkossa: 7 h 23 min Tulosta on tullut ihan mukavasti parin viime viikon aikana ja se alkaa jopa jo näkyäkin jossain; lähinnä jo valmiiksi kaposissa poskissa, jotka ovat aina vaan entistä enemmän lommolla saaden mut näyttämään ainakin viisi vuotta vanhemmalta kuin mitä oikeasti olenkaan. Wappu toi mukavasti piristystä muutoin jo melko samanlaiseksi muodostuneeseen ruokalistaan. Tosin yhden päivän "mässäykset" näkyvät heti paitsi vaa`alla niin myös keskimääräisessä energianmäärässä jättäen vajeet suhteellisen pieniksi menneelle viikolle. Keskiarvopainoon tämä ei vielä vaikuttanut, mutta eiköhän se jo ensi viikon lukemissa taas näy... veikkaan. Viime viikolla ilmaantuivat myös ensimmäiset merkit dieetin rasituksista. Palelin koko viikon jokseenkin järkysti, hiukset ovat alkaneet irtoilla yhä enenevässä määrin ja muutoin vahvat ja komeat kynnet ovat selvästi haurastuneet ja katkeilevat kipeästi aivan liian tyvestä. Treenit sen sijaan ovat sujuneet edelleen mallikkaasti eikä muistaakseni mitään yllättäviä väsähtämisiä ilmennyt aerobistenkaan yhteydessä. Lopuksi vielä päivän treenivinkki (näitä nyt riittää kun uusi ohjelma on vielä alkuvaiheessa ;)): Räjähtävät leuanvedot! Ykkösellä ylös, kaks-kolme alas. Nam! :D|W|P|108350887006704796|W|P|6. dieettivkon tulokset|W|P|hermis@hermeliini.net5/02/2004 12:11:00 ip.|W|P|Hermis|W|P| Tässä se on, se uus auto ;)|W|P|108348876852178549|W|P||W|P|hermis@hermeliini.net5/01/2004 10:40:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Tahvo Tohveli oli postannut kivan linkin Keho.netin keskustelun säikeeseen "Gallup:Ihannekroppa?". Pitäisiköhän tämä peppuläskien kadotusprojekti keskeyttää tähän paikkaan? ;D|W|P|108344044821629476|W|P|Ihanteita|W|P|hermis@hermeliini.net5/01/2004 10:30:00 ip.|W|P|Hermis|W|P|Wappu tuli, oli ja meni. Itselläni Wapun juhlinta rajoittui eilisiltaan yhdeksän ja puoli kahdentoista välille. Sitä ennen päivä oli normaali; töitä, puuroa ja saliaerobista :). Tänään ei ole enää Wappua vietetty vaan eletty jälleen kerran normaalia päivää; herätys klo 6.30, töitä, puuroa ja salille. Mun elämäkö tylsää?! Heh, jonkun mielestä ehkä, mutta itselleni järjestely sopii mainiosti. Kuinka viettää Wappu kahdessa ja puolessa tunnissa? Nautinnollisissa merkeissä tietysti eli ystävien kanssa ensin ruokaravintolaan, jossa medium pippuripihviä paistettujen kirsikkatomaattien kera ja juomaksi normaali cola light. Tämän jälkeen koko poppoo autoon ja suunta vanhempieni luokse, jossa nautinnollisuus jatkui kahden kotipaistomunkkirinkelin ja parin simalasin voimalla. Ja sitten olikin jo aika siirtyä nukkumatin hoiviin. Ai niin, tulihan sitä jo päivällä töiden lomassa hiukan herkuteltua; Disney suklaapatukka(?) 20 g, Cheese & Onion Pringlesiä 30 g ja Halvan salmiakkiaski 34 g. Kaloreita rapsahti mukavasti reilut 2300, joista suurin osa tietysti rasvaa ja sokeria. Täydellinen Wappu siis :) Tämä aamu olikin sitten vähemmän täydellinen kun eiliset nautiskelut näkyivät vaa`alla. Väliaikaista, mutta järkyttävää. Toivottavasti huominen tuo jo inhimillisempiä lukemia mukanaan. Tosin jalkatreenin kannalta ei olisi voinut Wappu parempaan rakoon sopia :) Ja sitten vielä Wapun treenivinkki niille, jotka eivät saa tuntumaa treenattavaan lihakseen: Negatiivinen Super Slow ja polte on taattu! :D Pääsee vähemmällä myös kiekkojen lataamisessa ;) P.S. Negatiivinen Super Slow = toistot suoritetaan 7-9 laskien siten, että 1-2-3 tai 1-2-3-4 kuorma ylös (= liikkeen positiivinen vaihe) ja 4-5-6-7 tai 5-6-7-8-9 kuorma alas (=liikkeen negatiivinen vaihe). Ei pysäytystä. Toimii erityisen hyvin keskitetyssä hauiskäännössä ja reisiojennuksessa ;)|W|P|108343985649886315|W|P|Wappu|W|P|hermis@hermeliini.net-->