lauantaina, joulukuuta 18

Uutta; Harjoituskalenteri!

Olen lisännyt sivupalkkiin "Keskipainokäyrän" alle linkin "Harjoituskalenteri", josta pääsee kurkkimaan meikäläisen liikuntoja aina viimeisimmän kuuden viikon jaksoissa. Kalenteri on osa Polar S625X:n mukana tulevaa ohjelmistoa eli kyseiset tiedot olen siirtänyt sykemittaristani infrapunalukijan kautta koneelleni, jonka avulla voin tutkia jos jonkinlaista harjoitusten aikana sykemittariin tallentunutta tietoa. Saliharjoitukset tallentuvat punaisina päivinä, lenkit sinisinä ja saliaerobiset kellertävinä. Valkoiset ovat liikuntavapaita päiviä. Äärimmäisenä oikealla sijaitsevassa sarakkeessa näkyvät kunkin viikon yhteenvetotiedot. Hieman harmittaa, ettei kalenterivkoa voi säätää alkamaan sunnuntaista, koska sunnuntai on mulle looginen liikuntaviikon ensimmäinen päivä. Itse en ainakaan kyseistä muokkausmahdollisuutta löytänyt, mutta jos joku tällaisesta tietää, niin pliis, vinkkiä tännepäin. Pyrin päivittämään kalenterin, kuten myös keskipainokäyrän, aina sunnuntaisin. P.S. Selaimen koko kannattaa taulukoita tarkastellessa pitää maksimaalisena, jolloin niistä saattaa jopa saada jotain selvää ;)

3 Viestiä:

Klo 12/18/2004 03:54:00 ip., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huomasin harjoituskalenteristasi, että juoksulenkkisi ovat keskimäärin 5 km pitkiä. Ostin Omronin askelmittarin. Sen käyttöohjeissa sanotaan, että pysyäksemme terveinä ja välttyäksemme kroonisilta sairauksilta meidän tulisi kävellä 10 000 askelta päivässä. Jotta paino putoaisi määrän olisi oltava välillä 12 000 - 15 000 askelta. Aerobisen kunnon kohottamiseksi päivittäin olisi otettava vähintään 3 000 (mielummin enemmän) tasaista askelta.

Huomasin mittaria käyttäessäni kuinka helposti kaupungilla kävellessäni 10 000 askelta tulee täyteen. Jos yhden askeleen pituus on 0,5 metriä niin 10 000 askelta vastaa 5 kilometriä. Tosin ne eivät ole aerobisia- eli juoksuaskeleita, mutta varsin hyödyllisiä kumminkin. Suosittelen mittaria kaikille ja erityisesti niillekin, joita kova kuntoliikunta (punttisali, juoksu, hiihto ym.) ei jaksa kiinnostaa. Käyttämäni Omronin Walking style II mittari on erittäin pienikokoinen, kevyt ja sen voi laittaa housun tai paidan taskuun. Toisin kuin monet askelmittarit, Omronin mittari on riittävän tarkka.

Mietin tässä juuri kuinka nyt lomapäivänä saisin 10 000 askelta täyteen. Taidan käydä kaupassa sen verran kaukana, että homma hoituu sillä.

Osku

 
Klo 12/18/2004 09:27:00 ip., Blogger Hermis kirjoitti...

Mikäs mainos se täältä löytyykään...

 
Klo 12/19/2004 03:37:00 ip., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Se on totta, että edellinen kommenttini oli aikamoista mainontaa. Olen aikaisemminkin miettinyt pitäisikö tuotteita yleensä tällä tavalla mainostaa, mutta olen ottanut sen linjan, että jos jonkin tuotteen hyväksi tai huonoksi havaitsen niin kerron siitä. Olen itsekin saanut erittäin hyviä vinkkejä muilta nettiläisiltä, oli sitten kysymys viihde-elektroniikasta, kameroista, kuntoilulaitteista, lisäravinteista ym. Minusta on hyvä, että tuotteista puhutaan niiden oikeilla tuotemerkeillä. Tietysti on aina se mahdollisuus, että nettiin nimimerkin suojissa kirjoittava, on tuotteen myyjä. Kaikkeen netissä olevaan "tietoon" kannattaa suhtautua terveellä kriittisyydellä (isällinen huomautus ;)

PS. monet nettiin kirjoittavat kuntoilijat tuntuvat jostain syystä olevan aika vihkiytyneitä mainostamaan Polarin tuotteita, olisiko isänmaallisuutta?

 

Lähetä kommentti

<< Pääsivulle