sunnuntaina, marraskuuta 14

Mittauksia ja tulevaisuuden pohdintoja

Vihdoinkin sain rasvaprosentin mittautetuksi. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo kaksi kuukautta. Tuolloinhan mittaus tapahtui tauon ja sairastamisen jälkimainingeissa eli tilanne tähän päivään verrattuna oli hyvin erilainen, ja siksi ehkä paremman kokonaiskuvan antaa vertailu parhaimpaan, kesän dieetin jälkeiseen tulokseen. Suureen rasvattoman massan muutokseen todennäköisimmin syynä on sairastamisesta ja liikkumattomuudesta sekä kreatiinitauosta johtuva erilainen kehon nesteympäristö. Kyse ei suinkaan ole puhtaan lihasmassan lisäyksestä. Lihasmassan lisäys lienee melko lähellä parhaimman tuloksen vertailun antamaa 300 grammaa, joka jo kuulostaa ihan realistiselle parin kuukauden ajanjaksoa ja lähtötilannetta (taukoa + dieettiä alla) ajatellen. Ja sitten sitä faktaa... Mittaus 14.11:

  • aamupaino: 55,4 kg
  • rasvaprosentti: 16,5%
  • kehon rasvamassa: ~9,1 kg
  • kehon rasvaton massa: ~46,3 kg
Muutos edelliseen mittaukseen 12.09:
  • paino: +0,7 kg
  • rasvaprosentti: -1,2 %
  • kehon rasvamassa: -0,5 kg
  • kehon rasvaton massa: +1,2 kg
Muutos parhaimpaan tulokseen 27.07:
  • paino: +1,1 kg
  • rasvaprosentti: +1,2 %
  • kehon rasvamassa: +0,8 kg
  • kehon rasvaton massa: +0,3 kg

Nyt vaan jotenkin 800 grammaa rasvaa pois, niin body näyttää melkoisen samanlaiselta kuin heinäkuun -04 kuvissa ;). Kuvia en valitettavasti tänään saanut, koska kamera on äipän ja iskän kanssa matkoilla. Yritetään ensi viikonloppuna uudemman kerran.

Eilen sain vihdoinkin kahlattua kannesta kanteen Lyle McDonaldin Ultimate Diet -esityksen. Tänäänhän alkaa palautustauon jälkeen uusi kuuden viikon jakso ja pitäisi päättää kuinka lähteä etenemään. Kahden viikon päästä on jo aiemmin mainitsemani tärkeä tilaisuus, jossa olisi niin mukava näyttää niin hyvältä, jotta esiintyminen hieman vähemmissäkin vaatteissa olisi jotain muuta kuin noloa. Noh, aikaa on minimaalisesti eivätkä vissydieetit houkuta, joten alan henkisesti valmistautumaan jo siihen, että housupuvussa joudun sen pienen ja sievän pikkumustan sijaan keikistelemään. Mutta jotta edes housupuku näyttäisi päälläni hyvältä, niin yhtään ei ole varaa lisätä rasvaa vaan mieluummin tietysti päästä mahdollisimman monesta rasvagrammasta eroon.

Alunperinhän suunnittelin omaa sovellusta perustuen Lylen ravinto-ohjeisiin ja Christian Finnin jaksotettuun treeniohjelmaan. Finnin ohjelma on tuttu; olen käyttänyt sitä sellaisenaan jo aikaa sitten ja ehtinyt oman sovelmankin siitä vääntää, johon treeniohjelmani on jo viime keväästä saakka pääasiassa perustunut. Lylen systeemejä olen selaillut silloin tällöin niihin koskaan kuitenkaan kovin vakavasti paneutumatta eli kokemusta esim. UD2:sta ei ole ollenkaan. Noh, sovellusta on aika hemmetin vaikea vääntää ellei tiedä kuinka alkuperäinen metodi toimii. Niinpä olen tässä tehnyt kasan laskelmia, taulukoita ja suunnitelmia, kuinka kyseinen metodi mun kohdalla tulisi toteuttaa. Ohjelma on melkoisen rankka, enkä ole täysin vakuuttunut treenipuolen tehokkuudesta tai järkevyydestä ehkä pikemminkin, ja siksi olen yhä kahden vaiheilla, jotta lähteäkö leikkiin mukaan vai ei. Eniten varmaankin pelottaa alas vedetyt hiilarit ja hieman tietysti epäilyttää myös tämä melko hurjat ruokamäärät vaativa tankkausvaihe. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että uuden jakson ensimmäinen päivä menee tässä hurjaa vauhtia eteenpäin, joten päätöksen olisi synnyttävä suhteellisen pikaisesti ;)

Eiköhän tässä päätös iltaan mennessä synny. Onneksi näitä omia kokeiluita voi aina aloittaa ja lopettaa oman mielensä mukaan. Jos homma tuntuu liian vaikealta ja monimutkaiselta, niin ainahan voin palata takaisin entiseen metodiin, joka sekin on kaikin puolin ihan toimiva ja huomattavasti helpompi toteuttaa kuin Lylen systeemit.