sunnuntaina, elokuuta 8

Vkon 32 pikaraportti

Taas on viikko vierähtänyt ja viimeinen ennen matkaa (ja massaa ;)) pärähtänyt käyntiin. Viime viikkoon mahtuikin virallisesti vain yksi hiilaripäivä, mutta eilisen namipuuskan vuoksi niitä tuli käytännössä kaksi. Laskin kuitenkin eilisen sössimisen mukaan kevyisiin päiviin, jossa se nyt hieman nostaa hiilareita ja energiamäärää.

Kevyiden päivien (6 kpl) keskimääräinen ravintoainekoostumus:

  • energiaa 1301 kcal
  • proteiinia 133 g (~41%)
  • hiilihydraattia 114 g (~36%)
  • rasvaa 33 g (~23%)

Hiilaritankkauspäivien (1 kpl) keskimääräinen ravintoainekoostumus:

  • energiaa 1617 kcal
  • proteiinia 125 g (~31%)
  • hiilihydraattia 189 g (~46%)
  • rasvaa 42 g (~23%)

Keskimääräiseksi energiamääräksi koko viikon osalta tuli 1346 kcal/vrk. Liikuntakaloreita kertyi ~3050 kcal ja viikon keskipaino oli 54,2 kg eli 300 grammaa edellistä vähemmän :). Päiväkohtaiset painot ovat vaihdelleet välillä 53,6 - 54,6 kg.

Virallisen dieetin päättymisestä (4 vkoa) on keskipaino laskenut 900 grammaa, vaikka olen keskimäärin syönyt jonkin verran enemmän ja liikkunut vähemmän. Ravintoainekoostumusta olen muuttanut hieman lisäämällä proteiinia, pitämällä hiilarit jokseenkin aikaisemmassa tasossa ja vähentämällä rasvaa. Hiilaritankkaus on tietysti poikkeus ja sekin uutta viimeisten viikkojen aikana. Aerobista on tullut harrastettua selkeästi vähemmän, mutta samalla olen vaihtanut salitreeniohjelman "non-linear periodized multiple-set" -tyyliseksi. Tästäkin olisi tarkoitus vääntää ohjelmarunkoa kehosivuille, mutta toistaiseksi ei aikaa eikä jaksuja siihen ole löytynyt *häpeää*. Mutta anyway, koen, että kyseinen saliohjelma toimii hyvin, jos tavoitteena ei ole ensisijaisesti lisätä lihasmassaa. Voisin viimeisten neljän viikon perusteella jopa luokitella sen dieettiohjelmiin kuuluvaksi treenimetodiksi kiertävän saliharjoittelun rinnalle.

Tänä aamuna vaaka täräytti yllätysalhaiset lukemat 53,6 kg, vaikka olin varautunut eilisen perusteella täysin päinvastaiseen tulokseen. Ilmeisesti tuo eilisaamun raskas lenkki ja usean tunnin shopping session olivat kuluttaneet glykogeenit mukavasti vähiin, ja samalla tietysti myös nestetasapaino on negatiivisella. Enkä mitä ilmeisimmin onnistunut karkinjauhannalla vielä varastoja täyttämään. Alhaisia glykogeenivarastoja tukee myös aamuinen pahoinvointikohtaus, joka iski jälleen kerran aamupuuron nauttimisen yhteydessä. Nyt olen selkeästi yhdistänyt nämä asiat toisiinsa: pahoinvointikohtaus iskee hiilareita nautittaessa silloin kun glykogeenit ovat vähissä ja keho mahdollisesti (en tiedä varmasti, koska en mittaa eikä asia oikeasti edes kiinnosta) jopa jonkinasteisessa ketoositilassa.

Tänään pukkaa jälleen raskasta treeniä, joka tosin jalkojen osalta saattaa jäädä vähemmän raskaaksi. Jalat ovat nimittäin melkoisen dead eilisestä ja toista polveakin vähän kivistää :(