keskiviikkona, heinäkuuta 7

Liikunta-addikti

Kävin tänään salilla erään puolitutun naishenkilön kanssa omituisen keskustelun kun hän kysyi, että - ootsä liikunta-addikti? - ai mä vai? - joo sä - ai niinko mikä? - liikunta-addikti - miten niin? - no ku sä oot aina salilla tai sit sua näkee jossain lenkillä tai muuten liikkeellä - nii joo... en mä tiedä... onks se hyvä vai huono juttu? - no eiks kaikki addiktiot oo vähän huonoi juttui... sairauksii... niinku huume- tai alkoholiaddiktio - aijaa... no en mä sit oo --- Addiktio = riippuvuus --- "Jokainen meistä on riippuvainen jostakin, useimmiten harmittomasta tai jopa positiivisesta jutusta. Ongelma addiktiosta tulee vasta, jos se aiheuttaa ristiriitaa omien sisäisten osiemme ja ulkoisen ympäristömme kanssa. Addiktio syntyy usein pitkän ajan kuluessa, vähitellen ja huomaamatta. Hyvääkin tarkoittava toimintamme voi aiheuttaa ristiriitaa sekä sisäisesti että ulkoisen ympäristön kanssa. Miksi sitten jäämme koukkuun johonkin haitalliseen malliin, esim. tupakkaan, alkoholiin tai ahmimiseen? Mitä positiivista addiktiivinen toiminta tarjoaa? Miten saman hyvän saisi muilla tavoilla ilman haittoja? Mistä löytyisi uusia käyttökelpoisia vaihtoehtoja?" Timo Lehti, Suggestoterapeutti SHY, NLP- ja Voice Dialogue asiantuntija

2 Viestiä:

Klo 7/08/2004 10:11:00 ap., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aika ihme kommentti tolta naisihmiseltä. Kyllä liikunta on aina positiivista. Onkohan aktiiviurheilijat sit sen mielestä täysin omituisia...

Niin ja mulla on Hermis blogi addikti =) Joka on varmasti positiivinen sellanen =)

T:Suoma

 
Klo 7/08/2004 12:17:00 ip., Blogger Hermis kirjoitti...

Hermis -blogi addiktio on vain ja ainoastaan positiivinen ja jopa toivottava ilmiö :)! Heh, ainakin tästä näkövinkkelistä. Varmasti löytyy kasapäin niitäkin henkilöitä, joiden mielestä näiden juttujen lukeminen (ja kirjoittaminen) on pelkkää ajan haaskausta. Senkin ajan voisi kuluttaa vaikka lenkillä ;)

Mutta joo, kyllähän sitä kaikenlaista kommenttia saa tästä elämäntavasta kuulla. Milloin olet ortorektikko, milloin muuten vaan päästäsi vialla ja täysin hullu yhteiskuntaan sopeutumaton yksilö, koska et syö mahan täydeltä makeaa tai käytä alkoholia sen enempää päihtymis- kuin seurustelutarkoitukseenkaan. Ja varsinkin kun rääkkäät itseäsi ihan muuten vaan ilman sen kummempia kilpailullisia tavoitteita.

Eivätpä nämä enää paljoa hetkauta; tulkitsen ne joko vastapuolen kateudeksi tai suvaitsemattomuudeksi kaikkea uutta ja erilaista kohtaan. Ongelma ei siis ole tässä päässä vaan siinä toisessa ;). Melko lyhyeenhän tuokin keskustelu katkesi enkä usko kyseisen henkilön asiaa enää uudemman kerran puheeksi ottavan.

 

Lähetä kommentti

<< Pääsivulle