lauantaina, tammikuuta 22

IRL-ihminen vs. netti-ihminen

Miksi netti-ihminen on niin paljon mukavampi olento kuin irl-ihminen? Tätä olen pohtinut viime päivinä, enkä oikein ole löytänyt tyydyttävää ja täysin vedenpitävää selitystä, joten auttakaa hyvät netti-ihmiset! Kertokaa miksi teidän kanssanne on niiiiiiin paljon helpompaa tulla toimeen kuin irl-ihmisten?! Itse olen päätynyt tähän mennessä seuraaviin vaihtoehtoihin:

  • oma irl-olemukseni aiheuttaa irl-ihmisissä negatiivisia tunteita ja toimintoja, jotka näkyvät ja kuuluvat
  • pääni tekee netti-ihmisistä mukavampia kuin he oikeasti ovatkaan --> omista odotuksista johtuva vääristymä (vrt. ihanneihminen, täydellinen ihminen jne..)
  • elekielen puuttuminen ja mahdollisuus harkita sanoja tekevät netti-ihmisestä irl-ihmistä mukavamman
Mutta kertokaa joku nyt vihdoinkin mulle se totuus, niin saan taas tämänkin asian pois päiväjärjestyksestä ;)

6 Viestiä:

Klo 1/22/2005 05:44:00 ip., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Netissä ei ole ennakkoluuloja toisesta ihmisestä ulkoiseen olemukseen perustuen. Netissä voimme myöskin helpommin olla aitoja, ilman rooleja. Luulenpa, että netti-ihmiset on aidompia kuin irl-ihmiset.

T. A

 
Klo 1/26/2005 01:32:00 ip., Blogger Hermis kirjoitti...

Onko nimimerkkien taakse piiloutuminen aitoa? Hmmm.. ei taid ihan upota tämä selitys. Tosin parempiakaan ei tullut *pettynyt ja yhä epätietoinen*

 
Klo 1/27/2005 08:18:00 ap., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No juu. Ja eikös siellä HH-puolella ainakin sun tiedossa ole jokaisen henkilöllisyys, joten ehkäpä tästä syystä sitten mennään sen roolin taakse; eli ei ollakaan omia aitoja itseämme vaan sitä, mitä oletetaan (ja ilmeisesti myös onnistuttu) sinun odottavan eli ts. mielistellään.

T.A

 
Klo 1/27/2005 08:46:00 ap., Blogger Hermis kirjoitti...

What`s your problem A?HH-blogissa mulla on tiedossa jokaisen nimi ja jokin meiliosoite, joka aika usein on hotmail-tyyppinen, mutta mulla ei ole hajuakaan keitä nämä ihmiset oikeasti ovat. Se ei vielä paljoa ihmisestä kerro eikä varmastikaan anna syytä mielistelyyn.

Miksi jonkun ylipäätään pitäisi mielistellä mua? Mitä siitä irtoaa? Mä en ole julkkis tmv. (enkä sellaiseksi edes halua, vaikka aivan varmasti kaikki mahdollisuudet siihen onkin) eli ei ainakaan mun mielestä hh-blogin jäsenyys tuo kellekään minkäänlaista lisästatusta. Kukaan ei ole edes täällä netissä (esim. keskustelupalstat) hehkuttanut olevansa hh-blogin "jäsen". Ja se on tietysti hienoa se. Ainahan on mahdollisuus joutua "piiristä" pihalle, jos liikoja alkaa lavertelemaan.

Mä olen kokenut nämä hh-blogin ihmiset hyvinkin aitoina. Asiaa on vaikea selittää, mutta aitous kyllä välittyy heidän kirjoittamistaan meileistään, joissa useissa on kerrottu jopa hyvinkin henkilökohtaisia asioita. Niin, ja tietysti kaikki ovat yksilöllisiä eli toiset aidompia kuin toiset (viittaan edelleen hh-blogiin). Olenpa muutamaan hyvin epäaitoonkin törmännyt. Jokunen heistä on jäänyt leikin ulkopuolelle, jokunen saanut mahdollisuuden korjata epäaitoutensa.

Nojoo, voi olla, että me puhutaan aivan ristiin näitä asioita eli ehkä tarkoitetaan aivan samaa asiaa. Tämä nettikommunikointi on vaan toisinaan melkoista taidetta ja oma päivän fiilis antaa siihen kummasti maustetta. Ja päivän fiilis ei ole hyvä. Ainakaan tässä vaiheessa päivää ;)

 
Klo 1/27/2005 11:05:00 ap., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ristiin todella. Ensinäkin, mistä hermostuit ja toiseksi, ehdotukseni ihmisten aitoudesta netissä ei eka uponnut ja nyt he ovatkin sitten erittäin aitoja.

Jostain olen saanut sen käsityksen, että haluat HH:lle kirjautuneiden paljastavan henkilöllisyyden - olen ilmeisesti käsittänyt väärin, sori.

T. A

 
Klo 1/27/2005 11:51:00 ap., Blogger Hermis kirjoitti...

Hermostus tuli tosta "mielistely" -kommentistasi.

Jos "jonkun" nimen ja meiliosoitteen paljastamisella tarkoitetaan henkilöllisyyden paljastamista, niin siinä tapauksessa kyllä vaadin hh-blogiin osallistuvilta tätä (rekisteröitymissofta vaatii näitä tietoja). Käytännössä en kuitenkaan tiedä onko joku vastaan kävelevä mukana hh-blogissa vai ei.

Aitoudesta en tiedä. Varmasti joka joukkoon mahtuu sekä aitoja, että epäaitoja tyyppejä. Tohon pohdintaani netti-ihminen vs. irl-ihminen liittyi hh-blogissa esiin tuomiani taustoja, joita ilman tätä asiaa saattaa olla mun näkökulmaa huomioiden vaikea pohtia. Niin tai näin, totuutta en ole löytänyt. Ehkä sellaista ei olekaan ;)

 

Lähetä kommentti

<< Pääsivulle