torstaina, kesäkuuta 17

Vä-syt-tää

Veto veks, takki tyhjä, väsyttää... Onhan tätä ollut ilmassa jo muutaman viikon ajan, mutta nyt homma alkaa tosiaan tuntua jotenkin kokonaisvaltaisesti. Pää ja keho ovat tukossa; ajatus ei kulje ja kroppa tuntuu raskaalta, vaikka mitään hirmutreenejä en ole sitten viime lauantain... ööööh, vai sunnuntain, vetänyt. Salitreenit ovat olleet kohtuullisia enkä aerobisen puolellakaan ole luukuttanut, vaikka liikuntakertoja onkin ollut aikaisempaa useampia. Kokonaisvolyymi lienee aika lähellä menneitä viikkoja eli vaikka treenejä on ollut useammin niin ne ovat vastaavasti olleet myös lyhyempiä intensiteetin muutoin säilyessä jokseenkin ennallaan. Kalorivajeet ovat olleet myöskin viime kuukausien mukaisia, mutta tulosta ei ole tullut noin kolmeen viikkoon. Ei edes sitä aikaisemmin hehkuttamaani kolmen viikon välein tapahtuvaa superpudotusta. Homma on siis seis ja vaihtoehtoja yritän tässä mietiskellä. Kolmehan niitä oikeastaan on; jatkaa samaan malliin, kiristää tai löysätä tahtia. Löysääminen olisi varmasti tässä vaiheessa järkevin teko, ja saattaisi jopa hyvässä lykyssä tuottaa tulosta, mutta pään on melkoisen vaikea ainakin toistaiseksi hyväksyä tätä ratkaisua. Tässä taidetaan käydä sellaista kehon ja mielen kamppailua. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin mieli voittaa. Eihän tässä ole enää kuin kolme viikkoa pyristelyä jäljellä ja sitten olen tehnyt sen minkä aioinkin, dieetannut lähes orjallisesti neljän kuukauden verran. Tietystikään en projektia aloittaessani tiennyt, että myös tämä ns. muu elämä käy näin hektiseksi ja rasittavaksi. Lieventävä asianhaara siis ;) Jees, mietintä jatkuu ja viikonloppu tehdään taas töitä :(. Kun vielä juhannusviikonlopun jaksaisi painaa niin sitten pitäisi jo helpottaa. Ja jos vaan tilanne sallii niin mieluusti viettäisin siinä vaiheessa viikon lomaillen. Mutta, mutta... katsotaan kuinka mamman käy...

2 Viestiä:

Klo 6/18/2004 10:12:00 ip., Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tulis mieleen että olisko sitä ylikuntoa?

Ps. Sulla on tosiaan mielenkiintoiset sivut, joita säännöllisen epä säämmöllisesti seurailen ja tietoakin olen saanut esim. erikoistekniikoista.

Tsemppiä ja hyvää kesän jatkoa

 
Klo 6/18/2004 10:30:00 ip., Blogger Hermis kirjoitti...

Kiva kuulla, että sivut jaksavat kiinnostaa! :)

Ei tämä ylikuntoa ole, ylirasitusta ehkä ja sekin enemmän henkisellä kuin fyysisellä puolella. Olen muutamaan otteeseen sairastanut diagnosoidun ylikunnon ja kantapään kautta aika perusteellisesti oppinut huomaamaan siihen liittyvät merkit jo kohtuuaikaisessa vaiheessa. Veikkaanpa, että tähän kehon oireiluun (jumi) pääsyyllinen on stressi ja sitä kautta edelleen stressihormonit, joiden kanssa mulla muutenkin on ongelmaa (kortisoli). Tietysti toi stressikin on sellainen kokonaisvaltainen tila, johon vaikuttaa tavallista niukempi ravinto, rankka treeni, kiire, työpaineet ym. henkiset paineet kaikki yhdessä. Eli toki tilannetta helpottaisi jo jonkun tekijän "löysääminen". Se jokin ei vaan ole dieetti ;)

Mukavaa kesää myös sulle ja ihan hyvä, että otit tämän asian esille! :)

 

Lähetä kommentti

<< Pääsivulle